News

Noi conversații controversate în ancheta căutării Alexandrei Măceșanu. Polițistul Alexe îi mulțumește lui Rădoi, zis Codiță, pentru că a avansat în dosar

03.08.2019 | 16:45
Noi conversatii controversate in ancheta cautarii Alexandrei Macesanu Politistul Alexe ii multumeste lui Radoi zis Codita pentru ca a avansat in dosar
Nicolae Alexe de la DIICOT i-a cerut ajutorul lui Remus Rădoi, zis Codiță. Sursa foto: Ziarul de Craiova/ libertatea.ro

Au fost publicate noi capturi cu conversațiile de pe Whatsapp purtate în ancheta căutării Alexandrei Măceșanu între polițistul Alexe de la DIICOT și Remus Rădoi, zis și Codiță, considerat unul dintre interlopii din Olt, scrie libertatea.ro. În dialogul făcut cunoscut astăzi de către jurnaliștii Libertatea, Alexe îi mulțumește lui Codiță pentru că datorită lui a avansat în acest dosar, asta în contextul în care fata a murit și nu a reușit să fie salvată.

Noi capturi din conversațiile purtate între Alexe și Codiță, în ancheta căutării Alexandrei Măceșanu

Codiță este cel care a oferit presei conversațiile pe care le-a purtat cu polițistul. Întrebat dacă i se pare normal ca, în calitate de patron al unei firme de pază, să participe la această investigație a DIICOT, Rădoi le-a spus ziariștilor că asta se întâmplă pentru că lumea nu mai are încredere în poliție și tot ce a făcut el este a fost să îi ajute pe oamenii legii s-o găsească pe minoră.

Rădoi a spus ceva de-a dreptul ieșit din comun: a participat la ancheta căutării Alexandrei alături de cele 20 de persoane pe care le are angajate la firma sa de pază, însă dintre adresele vizate se numărau, culmea, doar cele ale așa-zis-ului interlop Oacă, din clanul rival celui din care ar face parte Rădoi. Acest lucru atrage numeroase suspiciuni în acest caz.

conversații whatsapp alexandra măceșanu
Noi capturi din conversația dintre Alexe și Codiță – FOTO 2. Sursa: libertatea.ro
conversații whatsapp alexandra măceșanu
Noi capturi din conversația dintre Alexe și Codiță – FOTO 1. Sursa: libertatea.ro

Fostul șef al Poliției Caracal „era văzut des la cafele cu interlopii”

Dialogurile s-au purtat între Rădoi și Alexe chiar în ziua reținerilor: „Da, în ziua reținerilor. Și nu le-a dat mandat de arestare, ceea ce noi vorbiserăm înainte. Ba chiar mai mult, ca să vă spun ceva curios…  (…) Ei erau uimiți de cât de mult i-am ajutat. Ei nu credeau că cineva se expune atât de mult, se riscă, își lasă firmele (…) Nu o luați așa. Dacă ați ști poliția din Caracal… Șeful ei, Mirea, era văzut des la cafele cu interlopii”, le-a spus Rădoi celor de la Libertatea.