News

Noi criterii privind carantinarea orașelor. Vlad Voiculescu precizează ce se va întâmpla cu Capitala de Paște

14.04.2021 | 07:54
Noi criterii privind carantinarea oraselor Vlad Voiculescu precizeaza ce se va intampla cu Capitala de Paste
ADVERTISEMENT

Un ordin de ministru al Sănătății a actualizat criteriile în funcție de care orașele mari, de peste 100.000 de locuitori pot fi carantinate. Ministrul Vlad Voiculescu dă asigurări că noile criterii nu vor duce la carantinarea Capitalei.

Într-o postare pe Facebook făcută în noaptea de marți spre miercuri, Vlad Voiculescu a afirmat că aceste criterii nu vor duce automat la intrarea Bucureștilor în carantină, deoarece criteriile nu se aplică automat, ci în funcție de mai mulți factori.

ADVERTISEMENT

În consecință, bucureștenii nu vor fi carantinați în timpul sărbătorilor pascale, deciziile anterioare ale autorităților privind suspendarea restricțiilor de circulație în noapte de Înviere rămânând valabile.

„Bucureștiul nu se carantinează”

Bucureștiul NU se carantineaza de Paști S-au publicat noile criterii de carantinare a localităților. Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localități”, a scris Vlad Voiculescu referindu-se la ordinul publicat marți  seara în Monitorul Oficial.

ADVERTISEMENT

Prin intermediul acestui  ordin, nivelul testării devine unul dintre factorii luați în considerare la carantinarea unei localități.

Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Se definește de asemenea carantinarea zonală. Ca și până acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, și nu automat. Și nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paște la fel cum nu duceau nici cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anunțate ale guvernului nu se schimbă”, a conchis Vlad Voiculescu.

ADVERTISEMENT

Ordinul de ministru publicat în Monitorul Oficial prevede o serie de criterii luate în calcul la carantinare, pentru orașele mari aceasta fiind nevoie de atingerea unui punctaj minim de 70 de puncte de penalizare.

De asemenea, ordinul mai prevede că scăderea ratei de infectare la mia de locuitori, calculată pe ultimele 14 zile, sub nivelul de 3‰ duce la încetarea carantinării zonale.

ADVERTISEMENT