Noi datorii pentru Rapid. Cristescu: “Să achite Copos!”

În ciuda unei tradiţii impresionante, clubul din Giuleşti trece prin momente tot mai grele. După ce a fost retrogradată în Liga a II-a după decizia TAS, gruparea vişinie mai primeşte o...
19.08.2013 | 11:00
Noi datorii pentru Rapid Cristescu Sa achite Copos

În ciuda unei tradiţii impresionante, clubul din Giuleşti trece prin momente tot mai grele. După ce a fost retrogradată în Liga a II-a după decizia TAS, gruparea vişinie mai primeşte o lovitură, de data asta din partea FIFA.

Forul mondial obligă Rapidul să plătească o restanţă de 480.000 de euro fostului jucător, Julio Cesar da Silva. Brazilianul în vîrstă de 33 de ani face parte din era Taher, cînd a semnat un contract cu Rapid la sfîrşitul lui iunie 2008, cu un salariu total de 1.200.000 de euro. Din cauza datoriilor financiare, Julio Cesar a depus plîngere la FIFA, care i-a dat cîştig de cauză. Restanţa jucătorului a fost de 400.000 de euro, însă, cum giulestenii nu au avut bani să conteste decizia la TAS, suma a crescut în fiecare lună cu 5%.

Unul dintre acţionarii Rapidului, Nicoale Cristescu spune că aceşti bani vor fi achitaţi de fostul patron, George Copos. “Banii ăştia fac parte din restanţele pe care le are Copos de achitat, iar acest lucru îl ştiam încă de acum două luni cînd am preluat clubul. Eu n-am ce să vorbesc cu Copos, el ştie ce are de făcut“, a declarat Cristescu pentru FANATIK.

Pe de altă parte, acţionarul rapidist a lămurit şi situaţia financiară a jucătorilor. “Am vorbit cu jucătorii, am renegociat salariile, iar aceştia au înţeles. Îşi vor primi inclusiv restanţele, dar în timp. Salariile vor rămîne la fel şi în Liga a 2-a“, a mai spus Cristescu.

Cît despre Emil Dică, jucătorul care a spus, la un moment dat, că va muri rapidist, dar a hotărît să evolueze la o altă echipă, Cristescu este de părere că acesta nu a procedat corect. “Nu puteam să-l ţinem pe Dică obligat. A vrut să plece, a plecat. Mulţi au zis că vor fi alături de echipă, indiferent în ce ligă va ajunge, dar uite că nu e chiar aşa. Oricum, Dică avea şi un salariu destul de mare, de 6.000 de euro, imposibil să-l păstrăm”, a mai spus patronul din Giuleşti pentru FANATIK.

Tags: