News

Două curse charter cu destinația Germania, de pe aeroportul din Iaşi, anulate. Anunțul a fost făcut de directorul aeroportului

10.04.2020 | 11:15
Doua curse charter cu destinatia Germania de pe aeroportul din Iasi anulate Anuntul a fost facut de directorul aeroportului
ADVERTISEMENT

Două zboruri urmează să decoleze de pe aeroportul din Iași cu destinația Germania având la bord români care vor lucra în agricultură. Directorul aeroportului a declarat că a solicitat prezența jandarmilor pentru a nu se repeta situația de pe aeroportul „Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

UPDATE ORA 11:14. Directorul aeroportului din Iași Cătălin Bulgariu a anunțat în urmă cu puțin timp că cele două curse charter au fost anulate, dar nu a declarat și care este motivul pentru care s-a luat această decizie.

ADVERTISEMENT

Echipele de jandarmi sunt în zonă și acum pentru a efectua culoare de acces pentru călători pentru a fi evitată o situaţie precum cea de la Cluj-Napoca care a avut loc joi, 9 aprilie.

Două avioane sunt programate să decoleze cu muncitori sezonieri de pe aeroportul din Iași

Un număr de aproximativ 350 de persoane urmează să se îmbarce de pe aeroportul din Iași în două avioane care vor avea destinația Germania. Este vorba de muncitori sezonieri care vor lucra în agricultura germană la cules de sparanghel timp de aproximativ două luni.

ADVERTISEMENT

Cele două zboruri sunt programate pentru ziua de vineri, 10 aprilie. Primul avion va decola la ora 13:00 (destinația Baden-Baden, cursă operată de Tui Fly) , în timp ce de-al doilea la ora 13:30 (destinație Nuremberg, zbor operat de Sunexpress).

Directorul aeroportului a cerut prezența Jandarmeriei

Directorul aeroportului din Iaşi Cătălin Bulgariu a declarat că primul autocar a ajuns la aeroport încă de la primele ore ale dimineții. Acesta a transmis că a cerut prezența jandarmilor pentru a evita situația care s-a creat pe aeroportul „Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT

„Am solicitat prezenţa echipajelor Jandarmeriei începând cu ora 9:00. Nu deţin date exacte cu privire la numărul celor care se vor îmbarca astăzi, dar estimez că vor fi 350 de persoane”, a declarat Cătălin Bulgariu, relatează news.ro.

Cei aproape 2.000 de oameni care au plecat joi, 9 aprilie, de pe aeroportul din Cluj-Napoca nu au ținut cont de măsurile impuse de autorități și nu au respectat distanța socială impusă de pandemia de coronavirus, motiv pentru care oamenii legii au deschis un dosar penal.

ADVERTISEMENT

Marcel Vela, dezamăgit de situația de pe aeroportul din Cluj. Ce măsuri au fost luate

Ministrul de Interne Marcel Vela a fost pus la curent la situația care s-a petrecut pe aeroportul „Avram Iancu” din Cluj-Napoca și s-a arătat dezamăgit. Politicianul a anunțat în timpul citirii Ordonanței Militare nr. 8 că se vor lua măsuri de acum înainte.

Așadar, transporturile aeriene vor fi avizate de Ministerul Transporturilor, chiar dacă se fac de pe aeroporturi aflate în administrarea consiliilor judeţene.

„Începând de astăzi, autorităţile competente din România, cum ar fi Ministerul Transporturilor sau Autoritatea Aeronautică vor aviza orice transport aerian chiar dacă aeroporturile sunt în subordinea autorităţilor judeţene. (…)

Prin acest articol, competenţa totală pentru decizia calendarului de aterizare/decolarea, acceptului de sosire sau plecare a unor aeronave intră în competenţa Ministerului Transporturilor”, a precizat Marcel Vela.

 

ADVERTISEMENT