News

Noi demisii din grupul parlamentar al PNL. “PNL a fost făcut praf de ambiţiile nerealiste ale unor colegi, la îndemnul preşedintelui”. UPDATE

Doi deputați și un senator de la Partidului Național Liberal și-au anunțat dezafilierea din grupurile parlamentare ale liberalilor. Au preferat să părăsească grupul parlamentar după ce au declarat că nu vor accepta să coopereze cu Iohannis și Cîțu
27.10.2021 | 14:14
Noi demisii din grupul parlamentar al PNL PNL a fost facut praf de ambitiile nerealiste ale unor colegi la indemnul presedintelui UPDATE
ADVERTISEMENT
27-10-2021
12:38

Un al treilea deputat PNL și-a anunțat demisia

Ion Ștefan, deputat al PNL și-a anunțat demisia din grupul parlamentar al PNL şi va activa ca deputat neafiliat. Acesta a susținut că „PNL a fost făcut praf de ambițiile nerealiste ale unor colegi, la îndemnul președintelui”.

Ion Ștefan a fost în trecut ministru al Dezvoltării. „Mă dezic de tot balamucul politic creat de unii și alții care au dovedit prin acțiunile lor că își bat joc de cetățeni, de o ţară și pun în pericol implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență”, a mai explicat Ion Ștefan.

„Nu mi-a fost nicicând mai greu să fac un anunţ ca cel pe care îl fac acum. Astăzi, 27 octombrie, am ales să demisionez din grupul parlamentar al Partidului Național Liberal, urmând a activa în calitate de deputat neafiliat. Membrilor PNL Vrancea, familiei politice alături de care am obținut cele mai frumoase rezultate în cariera politică îi spun clar: nu plec din PNL, rămân colegul dumneavoastră. Am însă o obligație morală faţă de cetățenii care m-au creditat cu votul lor, vrâncenii care au avut încredere în mine şi în PNL şi faţă de care mi-am luat o serie de angajamente în campaniile electorale. Îmi doresc ca această despărţire să fie una temporară, însă nu pot accepta ceea ce s-a întâmplat cu PNL din vară şi până acum. Acțiunile unui grup au afectat întreaga Românie, o ţară lăsată pradă pandemiei, nepregătită de venirea iernii şi cu o posibilă criză economică la orizont. Dezamăgirea creată este imensă. Ne-am văzut spulberată munca de ani de zile, aici în Vrancea, dar şi în întreaga ţară. PNL a fost făcut praf de ambiţiile nerealiste ale unor colegi, la îndemnul preşedintelui”, a ținut să menționeze Ion Ştefan, pe Facebook.

Conform declarațiilor deputatului, acesta preferă să se dezică „de tot balamucul politic creat de unii şi alţii care au dovedit prin acţiunile lor că îşi bat joc de cetăţeni, de o ţară şi pun în pericol implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă”.

Miercuri, un deputat și un senator al Partidului Național Liberal și-au anunțat demisiile din grupurile parlamentare ale liberalilor. Aceștia i-au urmat gestul lui Ludovic Orban, fostul lider al formațiunii politice, care a demisionat din același grup în cursul zilei de luni. De altfel, și fratele fostului lider al liberalilor, Leonard Orban a fost eliberat din funcție de președintele țării, Klaus Iohannis.

Ovidiu Florean şi Alexandru Kocsis, membri ai grupului parlamentar al PNL, i-au urmat gestul lui Orban

Deputatul și senatorul de la PNL au preferat să părăsească grupul parlamentar al propriei formațiuni politice, după ce au declarat în plenul Camerelor că nu vor accepta să coopereze cu actualul președinte al formațiunii, dar și al țării, atacându-l dur pe Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Primul care și-a anunțat demisia în plenul unit a fost deputatul PNL, Alexandru Kocsis care a precizat că se va retrage din grupul parlamentar al partidului și va continua să profeseze temporar ca și deputat neafiliat.

De asemenea, Kocsis a mai declarat de față cu plenul că nu vrea să respecte deciziile asumate de prezenta conducere a partidului său.

ADVERTISEMENT

„Nu voi mai valida orgoliile unor copii bătrâni, Florin Cîţu şi Klaus Iohannis”, a adăugat Kocsis în timp ce se afla la tribuna plenului.

Cel de-al doilea parlamentar care și-a depus demisia este senatorul Ovidiu Florean, acesta a decis să renunțe la funcția de a reprezenta în Senat grupul parlamentar al formațiunii liberale. Astfel, îl va urma pe Alexandru Kocsis către parlamentarii neafiliați.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Florean: „Din obediență față de președintele Iohannis, au girat această criză sanitară, criză economică”

Ca și motivație adusă în fața plenului Camerelor, Ovidiu Florean a menționat atitudinea pe care și-au dobândit-o colegii, care preferă să-i urmeze ordinele lui Klaus Ionhannis. Spunând că au ajutat la crearea actualei crizei sanitar.

„Nu am nicio şansă să îmi onorez angajamentele luate în faţa oamenilor”, a precizat senatorul de la tribuna plenului, subliniind că majoritatea acțiunilor asumate de colegii parlamentari, cât și de președintele Klaus Iohannis, dar și de prim-ministrul Florin Cîțu, au rezultat dizolvarea fostei coaliții de guvernare și la căderea Guvernului, precum și criza politică, dar și sanitară actuală.

ADVERTISEMENT

„Din obediență față de președintele Iohannis, au girat această criză sanitară, criză economică. Domnul președinte Iohannis l-a sprijinit mult prea mult, nejustificat şi într-un mod pătimaș pe domnul Cîțu. Până și parteneriatul Cîţu-Iohannis s-a încheiat la doar trei săptămâni de la Congres”, a declarat Florean.

Senatorul PNL a mai adăugat în discursul susținut în plenul Camerelor că „în vremuri de criză, oamenii politici trebuie să se sacrifice pentru popor, dar la noi poporul a fost sacrificat pentru un amărât de capital de imagine pentru domnii Cîțu și Iohannis”.

„Domnule Iohannis, domnule Cîțu, ați reușit în aceste patru luni să distrugeți speranța românilor. V-aș recomanda să angajați un inginer, să vă înveţe ce înseamnă măsura”, a menționat pe final Ovidiu Florean.

ADVERTISEMENT