Sport

Noi detalii despre contractul lui Lionel Messi la PSG. O clauză mărește semnificativ veniturile argentinianului

Lionel Messi câștigă mai mulți bani la PSG decât cele 30 de milioane anual anunțate inițial.
18.09.2021 | 13:23
Noi detalii despre contractul lui Lionel Messi la PSG O clauza mareste semnificativ veniturile argentinianului
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a semnat din postura de jucător liber de contract cu PSG, iar acest lucru a contat enorm în introducerea în contract a unor clauze care îi generează venituri semnificative argentinianului.

Presa din Franța a descoperit în angajamentul lui Messi cu PSG o clauză care crește cu 10 milioane de euro suma anuală pe care starul de pe Parc des Princes o încasează de la vicecampioana Franței.

ADVERTISEMENT

Bonusuri de performanță și de fidelitate

Oficialii clubului Parizian nu au ascuns faptul că Lionel Messi va încasa un salariu stagional de 30 de milioane de euro. În plus, argentinianul a primit aceeași sumă și ca bonus de ”bun venit” pe Parc des Princes.

Evident contractul său prevede mai multe bonusuri de performanță: pentru câștigarea campionatului, a Ligii Campionilor, sau număr de goluri marcate.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la L’Equipe au aflat că argentinianul va încasa alte 10 milioane de euro anual datorită unei clauze de fidelitate pe care tatăl fotbalistului, care este și impresarul lui, a inclus-o în contract.

Concret, salariul lui Lionel Messi va fi cu 25% mai mare dacă va alege să evolueze la PSG și în sezonul 2022/2023. Aceeași sumă, 40 de milioane de euro, va intra în contul căpitanului ”pumelor” dacă va prelungi angajamentul cu vicecampioana Franței până în 2024.

ADVERTISEMENT

Oficialii clubului patronat de șeicul Nasser Al Khelaifi nu își fac probleme din cauza salariului pe care trebuie să i-l achite lui Lionel Messi. Numai vânzarea tricourilor a crescut cu aproximativ 40% ceea ce reprezintă venituri uriașe pentru PSG.

Explozia lui Messi pe Parc des Princes se lasă așteptată

Achiziția lui Lionel Messi a creat un val imens de entuziasm în rândul suporterilor vicecampioanei Franței. Însă, deocamdată explozia argentinianului se lasă așteptată.

ADVERTISEMENT

Starul naționalei Argentinei a evoluat în două meciuri pentru PSG, unul în Ligue 1 și unul în Liga Campionilor, fără să marcheze vreun gol.

Mai mult, cu tripleta de vis Messi-Mbappe-Neymar în primul 11, parizienii au terminat la egalitate 1-1 cu FC Bruges, în prima etapă din noua ediție a Ligii Campionilor.

Deocamdată, singurul moment în care Lionel Messi a atras atenția asupra lui a fost acela în care a încasat un cartonaș galben în înfruntarea cu campioana Belgiei.

ADVERTISEMENT