Life

Noi detalii despre starea de sănătate a lui Ion Dichiseanu. Medicii sunt rezervați

21.12.2020 | 12:57
Noi detalii despre starea de sanatate a lui Ion Dichiseanu Medicii sunt rezervati
ADVERTISEMENT

Au apărut noi informații despre starea de sănătate a lui Ion Dichiseanu, actorul fiind internat în acest weekend în stare îngrijorătoare într-un spital din Capitală.

Potrivit noilor date furnizate despre îndrăgitul artist, medicii sunt rezervați în a spune în cât timp ar putea ieși din spital și îl țin în continuare sub strictă supraveghere medicală.

ADVERTISEMENT

Actorul în vârstă de 87 de ani a fost internat vineri, pe 18 decembrie, la Spitalul Floreasca din București.

Ion Dichiseanu, în continuare sub strictă supraveghere medicală

Acesta a fost intubat și testat pentru coronavirus, iar rezultatul a fost unul negativ, titrează Antena 3.

ADVERTISEMENT

Actorul este cunoscut pentru problemele sale cardiace, acesta fiind și motivul pentru care a fost transportat de urgență la spital.

Dichiseanu suferă de insuficiență renală și respiratorie, iar când a fost dus de medici, acesta avea saturația de oxigen din sânge la un nivel foarte scăzut (70%).

ADVERTISEMENT

Ion Dichiseanu este unul dintre cei mai mari actori ai teatrului și filmului românesc. Născut pe 20 octombrie 1933 în Adjud, județul Vrancea, a devenit, după absolvirea Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București unul din cei mai prolifici actori ai țării.

Decorat de doi președinți ai României pentru cariera sa prestigioasă

Pentru cariera sa artistică a fost răsplătit în repetate rânduri în ultimii ani. A primit Premiul ACIN pentru prestația din „Clipa”, producție a anului 1979 și a fost decorat apoi cu Ordinul Național Serviciu Credincios în grad de Cavaler în luna mai 2002.

ADVERTISEMENT

Premiul primit sub președinția lui Ion Iliescu de el și alți actori remarcabili a fost acordat „pentru prestigioasa carieră artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

A fost decorat anul trecut și de către actualul președinte, Klaus Iohannis, cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de ofițer.

Dichiseanu a jucat în zeci de filme dintre care amintim: „Amprenta” (1967), „Toate pânzele sus” (serial TV, 1977), „Trandafirul galben” (1982) și „Revanșa” (1978). În cel din urmă film menționat a intrat în pielea comandantului legionar Cernescu.

ADVERTISEMENT
Tags: