ADVERTISEMENT
Life

Noi detalii despre starea lui Nelu Ploieșteanu. Artistul a ajuns în stare gravă la ATI

Autor: Cerasela Stafie | 20.03.2021 | 22:19
Noi detalii despre starea lui Nelu Ploieșteanu. Artistul a ajuns în stare gravă la ATI
Ce pensie avea Nelu Ploieșteanu după 55 de ani în fața publicului. Sursă foto: RomâniaTV

Au apărut noi detalii despre starea lui Nelu Ploieșteanu. Artistul a ajuns în stare gravă la ATI, după ce a fost depistat cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Unul dintre apropiații acestuia, jurnalistul Florin Condurățeanu, a vorbit cu medicii care se ocupă de el. Bărbatul a explicat că nu sunt îmbunătățiri vizibile, starea acestuia fiind destul de gravă.

Nelu Ploieșteanu, în vârstă de 70 de ani, a ajuns la spitalul de Urgență din Capitală cu câteva zile în urmă. Cântărețul de muzică de petrecere a mai avut probleme cu plămânii, principalul organ atacat de SARS – CoV- 2, și în trecut.

Noi detalii despre starea lui Nelu Ploieșteanu. Artistul a ajuns în stare gravă la ATI

Jurnalistul Florin Condurățeanu a explicat că starea de sănătate a artistului era destul de gravă la internare și nu s-au produs schimbări: „din lipsă de locuri, Nelu Ploieșteanu e la ATI Toxicologie. Din păcate, nu au apărut deloc îmbunătățiri în stările de respirație și de saturație cu oxigen, grav deteriorate”.

ADVERTISEMENT

Cântărețul este cunoscut cu probleme de sănătate: „prin bolile vechi, fibroză pulmonară, întărirea țesutului dintr-un fost impact, a venit cu starea aparatului pulmonar rea”.

„Peste asta s-a suprapus COVID-ul, întârziat ca acțiune prin plecarea lui de la spital. Situația este fără îmbunătățiri, gravă, dar se luptă ca să fie ținut în stare de «plutire»,” a precizat Condurățeanu, potrivit CanCan.

Din primele informații, se pare că artistul a ajuns la spital, dar cerut externarea. Ulterior, el s-a întors, starea de sănătate fiind mult mai precară.

ADVERTISEMENT

„Marți a venit de la spital acasă, iar miercuri a ajuns în nou pe mâna medicilor. Este la Terapie Intensivă, cu saturație de 50% și cu plămânii afectați în proporție de 70%. Starea lui este destul de gravă, pentru că are afecțiuni la plămâni, pneumonie, tuse tabacică”, ne-a declarat Mara Bănică.

Florin Condurățeanu a precizat că nu se poate spune cu certitudine dacă refuzul internării anterioare a dus la înrăutățirea stării de sănătate a artistului: „greu de spus. El a venit cu un aparat respirator foarte stricat, era fumător vechi. Plămânul lui nu mai avea elasticitate”.

ADVERTISEMENT

În 2013, celebrul cântăreț a ajuns la Spitalul Floreasca cu probleme respiratorii severe. La vremea respectivă, apropiații acestuia au spus atunci că ar fi făcut pneumonie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!