Life

Noi detalii despre starea lui Nelu Ploieșteanu. Artistul a ajuns în stare gravă la ATI

20.03.2021 | 22:19
Noi detalii despre starea lui Nelu Ploiesteanu Artistul a ajuns in stare grava la ATI
ADVERTISEMENT

Au apărut noi detalii despre starea lui Nelu Ploieșteanu. Artistul a ajuns în stare gravă la ATI, după ce a fost depistat cu Covid-19.

Unul dintre apropiații acestuia, jurnalistul Florin Condurățeanu, a vorbit cu medicii care se ocupă de el. Bărbatul a explicat că nu sunt îmbunătățiri vizibile, starea acestuia fiind destul de gravă.

ADVERTISEMENT

Nelu Ploieșteanu, în vârstă de 70 de ani, a ajuns la spitalul de Urgență din Capitală cu câteva zile în urmă. Cântărețul de muzică de petrecere a mai avut probleme cu plămânii, principalul organ atacat de SARS – CoV- 2, și în trecut.

Noi detalii despre starea lui Nelu Ploieșteanu. Artistul a ajuns în stare gravă la ATI

Jurnalistul Florin Condurățeanu a explicat că starea de sănătate a artistului era destul de gravă la internare și nu s-au produs schimbări: „din lipsă de locuri, Nelu Ploieșteanu e la ATI Toxicologie. Din păcate, nu au apărut deloc îmbunătățiri în stările de respirație și de saturație cu oxigen, grav deteriorate”.

ADVERTISEMENT

Cântărețul este cunoscut cu probleme de sănătate: „prin bolile vechi, fibroză pulmonară, întărirea țesutului dintr-un fost impact, a venit cu starea aparatului pulmonar rea”.

„Peste asta s-a suprapus COVID-ul, întârziat ca acțiune prin plecarea lui de la spital. Situația este fără îmbunătățiri, gravă, dar se luptă ca să fie ținut în stare de «plutire»,” a precizat Condurățeanu, potrivit CanCan.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, se pare că artistul a ajuns la spital, dar cerut externarea. Ulterior, el s-a întors, starea de sănătate fiind mult mai precară.

„Marți a venit de la spital acasă, iar miercuri a ajuns în nou pe mâna medicilor. Este la Terapie Intensivă, cu saturație de 50% și cu plămânii afectați în proporție de 70%. Starea lui este destul de gravă, pentru că are afecțiuni la plămâni, pneumonie, tuse tabacică”, ne-a declarat Mara Bănică.

ADVERTISEMENT

Florin Condurățeanu a precizat că nu se poate spune cu certitudine dacă refuzul internării anterioare a dus la înrăutățirea stării de sănătate a artistului: „greu de spus. El a venit cu un aparat respirator foarte stricat, era fumător vechi. Plămânul lui nu mai avea elasticitate”.

În 2013, celebrul cântăreț a ajuns la Spitalul Floreasca cu probleme respiratorii severe. La vremea respectivă, apropiații acestuia au spus atunci că ar fi făcut pneumonie.

ADVERTISEMENT