News

Noi detalii ies la iveală în cazul medicului care avea o rugăciune specială pentru a fi ferit de procurori. Cum îşi negocia șpaga

Cum îşi negocia șpaga medicul care avea o rugăciune specială pentru a fi ferit de procurori.
15.07.2021 | 18:59
Noi detalii ies la iveala in cazul medicului care avea o rugaciune speciala pentru a fi ferit de procurori Cum isi negocia spaga
Cum îşi negocia șpaga medicul care avea o rugăciune specială pentru a fi ferit de procurori. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Au apărut noi informații din dosarul în care un medic chirurg de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu este acuzat că a luat mită.

Cel inculpat este Gheorghe Neață, care este vizat de 13 acuzații de luare de mită, atât de la pacienți, cât și de la familiile acestora.

ADVERTISEMENT

Noi detalii ies la iveală în cazul medicului din Târgu Jiu

Medicul din Târgu Jiu a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile, iar noile informații arată că acesta își negocia șpaga primită și, uneori, era chiar nemulțumit de sumele pe care oamenii puteau să le ofere în schimbul actului medical pentru care bărbatul era deja plătit.

Mai mult, rudele unor pacienți au depus plângeri împotriva acestuia, după ce i-au acordat sumele de bani cerute, dar, din păcate, pacienții care au fost supuși intervențiilor chirurgicale nu au supraviețuit.

ADVERTISEMENT

În urma acestor fapte, oamenii care au dat șpaga veneau la medicul Gheorghe Neață și îi cereau banii înapoi, având în vedere că nu s-a ținut de promisiune și rudele pentru care oferiseră banii au murit.

„Medicul accepta cu uşurinţă sumele de bani lăsate de pacienţi ori de rudele acestora, uneori fiind nemulţumit de cuantumul sumelor încasate“, se arată în încheierea şedinţei de judecată de la Tribunalul Gorj, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

Rudele pacienților morți au cerut banii înapoi

În cele din urmă, bărbatul le-a oferit oamenilor banii înapoi, în urma decesului pacientului pentru care îi oferiseră, în condițiile în care nici nu aveau posibilități financiare.

„Martorii au denunţat faptele de luare de mită comise de medic ca urmare a faptului că pacienţii operaţi au decedat în urma intervenţiei chirurgicale, rudele fiind nevoite aşadar să solicite înapoierea banilor plătiţi în zadar, în contextul în care unii dintre martori nu aveau suficiente resurse materiale, fiind nevoiţi să se împrumute pentru banii plătiţi medicului, care, în cele din urmă, a restituit sumele încasate“, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT

Medicul nu opera până nu primea diverse sume de bani

Perchezițiile de la cabinetul respectivului medic care cerea șpagă au arătat că acesta deținea suma de 52.200 de lei, 3400 de euro și 350 de lire, dar și mai multe obiecte, precum băuturi alcoolice sau parfumuri.

De asemenea, informațiile din acest dosar penal mai arată că medicul nu efectua operații până când nu primea bani în schimbul acestora.

Medicul știa că ceea ce face este o faptă ilegală și, mai mult decât atât, el apela la divinitate pentru a-l proteja de lege și chiar avea o rugăciune specială pentru a-l scăpa de închisoare, dar se pare că aceasta nu a fost de ajuns, căci el riscă să ajungă în spatele gratiilor pentru o perioadă lungă.

„Suspectul N.G. ora conştient de activităţile sale ilicite, dovadă fiind şi o rugăciune pe care acesta o spunea în fiecare zi cu voce tare în cabinetul său:

«Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, bine lui A ….fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori, …!»”, au informat procurorii de caz.

ADVERTISEMENT