News

Noi detalii în cazul asistentei care a murit la două săptămâni după rapel. Colega ei rupe tăcerea: „Nu s-a plâns de nicio suferință”

11.02.2021 | 23:25
Noi detalii in cazul asistentei care a murit la doua saptamani dupa rapel Colega ei rupe tacerea Nu sa plans de nicio suferinta
ADVERTISEMENT

Ies la iveală noi detalii în cazul asistentei de la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” care s-a stins din viață, la doar o săptămână după ce i-a fost administrată cea de-a doua doză a vaccinului împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2.

„Nu aș putea să spun că ea avea o suferință. Poate că noi ne-am mai plâns de câte ceva, dar ea niciodată”, a mărturisit, vizibil afectată de cele întâmplate, colega sa, în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, adăugând că aceasta nu a acuzat niciun simptom după vaccinare.

ADVERTISEMENT

Luminița a fost găsită fără suflare pe 28 ianuarie, în locuința ei din Capitală, după ce o prietenă a alertat autoritățile, speriată că nu-i răspunde la telefon. Decedase cu multe ore înainte ca pompierii să sosească la fața locului.

Prietena asistentei care a murit la o săptămână după rapel vine cu precizări importante în acest caz

Am lucrat împreună dar nu pot să vă spun că am lucrat în același timp cu ea, practic turele noastre nu au fost în același timp.

ADVERTISEMENT

Din punctul meu de vedere, doar discuțiile cu mine, nu a acuzat că ar avea vreo problemă legată de vaccinare sau că ceva nu e ok cu ea.

Nu aș putea să spun că ea avea o suferință. Poate că noi ne-am mai plâns de câte ceva, dar ea niciodată”, a declarat colega Luminiței, dând, totodată, asigurări că aceasta nu era infectată cu virusul SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătății: „Nu au existat reacții adverse nici după prima doză de vaccin, nici după rapel”

Într-un comunicat de presă dat publicității la scurt timp după ce asistenta de la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” a fost găsită moartă în locuința sa din Capitală, Ministerul Sănătății neagă apariția unor reacții adverse în urma administrării vaccinului.

Asistenta medicală, în vârstă de 55 de ani, a fost vaccinată la 21 ianuarie a.c. cu doza de rapel și a decedat la 28 ianuarie a.c. Menționăm că nu au existat reacții adverse nici după prima doză de vaccin, nici după rapel.

ADVERTISEMENT

Cauzele decesului vor fi stabilite de către Institutul de Medicină Legală. Pentru corecta informare a opiniei publice vom reveni cu precizări în momentul în care vom avea rezultatele preliminare ale autopsiei”, au transmis reprezentanții instituției.

ADVERTISEMENT