News

Noi detalii în cazul Elodiei Ghinescu. Ce s-a întâmplat cu apartamentul în care ar fi fost ucisă avocata

Noi detalii au ieșit la iveală în cazul Elodiei Ghinescu. Ce s-a întâmplat cu apartamentul în care ar fi fost ucisă avocata.
22.08.2021 | 15:23
Noi detalii in cazul Elodiei Ghinescu Ce sa intamplat cu apartamentul in care ar fi fost ucisa avocata
Noi detalii în cazul Elodiei Ghinescu. Ce s-a întâmplat cu apartamentul în care ar fi fost ucisă avocata. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Noi detalii au ieșit la iveală în cazul Elodiei Ghinescu. Apartamentul în care avocata ar fi fost ucisă nu s-ar afla într-o situație bună, iar vecinii au acționat în instanță.

Au trecut 14 ani de la dispariția avocatei, însă cazul este investigat și acum. Apartamentul unde au locuit Elodia și soțul ei, Cristian Cioacă, principalul suspect în cazul dispariției ei, a fost scos la licitație, dar fără succes.

ADVERTISEMENT

Noi detalii în cazul Elodiei Ghinescu. Ce s-a întâmplat cu apartamentul în care ar fi fost ucisă avocata

Au ieșit la iveală noi detalii în cazul Elodiei Ghinescu. Apartamentul în care avocata ar fi fost ucisă a fost scos la licitație fără succes, dar vecinii se plâng de costurile prea mari la întreținere, scrie WOWbiz.ro. 

Înainte să meargă după gratii, Cristian Cioacă i-a lăsat cheia de la apartament unui amic proprietar al unei agenții imobiliare în cazul în care sunt chiriași dornici să locuiască acolo.

ADVERTISEMENT

Deși sunt căutați chiriași, nimeni nu-și dorește să locuiască în „apartamentul groazei”, unde ar fi avut loc crima.

Imobilul nu se află într-o stare prea bună, din moment ce nimeni nu mai locuiește acolo. După arestul lui Cioacă din 2014, costurile la întreținere au crescut, spre disperarea vecinilor.

ADVERTISEMENT

Aceștia l-au dat în judecată pe soțul Elodiei din cauza faptului că între 2016 și 2019 s-au adunat 18.000 de lei pentru întreținerea apartamentului respectiv. Cioacă a împuternicit agenția imobiliar a prietenului său ca să se ocupe de locuință.

Vecinii au dat în judecată agenția acum doi ani, după ce s-au acumulat prea multe costuri la întreținere. Asociația de proprietari spera să poată obțină cei 18.000 de lei. În cele din urmă, instanța a dat câștig de cauză asociației în ceea ce-l privește pe Cioacă.

ADVERTISEMENT

Din moment ce nu a fost făcută succesiunea, apartamentul nu a putut fi scos la licitație și nici vândut. Fostul soț al Elodiei are de plătit datorii uriașe, însă acest lucru nu este foarte ușor, din moment ce va rămâne după gratii în următorii 16 ani și opt luni.

Acesta trebuie să plătească și despăgubiri uriașe familiei Elodiei, după cum urmează: 150.000 de euro pentru mama ei, 100.000 de euro pentru frate și 130.000 de euro pentru fiul lor.

Cristian Cioacă, condamnat la 21 de ani de închisoare

Soțul Elodiei Ghinescu a primit o condamnare de 21 de ani de închisoare în 2013, plus cinci ani interzicerea drepturilor civile.

Avocata a dispărut în seara de 29 august 2007, iar trupul ei nu a fost găsit niciodată. Principalul suspect de crimă este Cristian Cioacă, cel care a anunțat dispariția soției în septembrie 2007.

Deși au fost găsite probe care îl incriminau pe Cioacă, cum ar fi lucrurile sale sau ale soției, lipsea cadavrul victimei, de negăsit până în ziua de azi.

Elodia Ghinescu a fost declarată oficial decedată la patru ani de la dispariție. Cristian Cioacă a fost trimis în judecată un an mai târziu pentru omor calificat şi profanare de morminte.

ADVERTISEMENT