News

Noi detalii în cazul fostului șef de Poliție Locală care și-a înjunghiat soția în plină stradă. Ce spune avocatul său

15.01.2021 | 19:08
Noi detalii in cazul fostului sef de Politie Locala care sia injunghiat sotia in plina strada Ce spune avocatul sau
ADVERTISEMENT

Avocatul lui Paul Kover, fostul şef al Poliţiei Locale din Oradea care și-a înjunghiat cu sânge rece soția încearcă din răsputeri să îi justifice gestul. Acesta susține că inculpatul era în stare de șoc în momentul în care i-a provocat victimei multiple leziuni ce îi puteau fi fatale.

Femeia a fost diagnosticată cu traumatism toraco-abdominal prin înjunghiere, hemopneumotorace drept, penumotorace stâng, emfizem sucutanat latero-toracic drept şi hemopneumoperitoneu. Cu alte cuvinte, abia după 35-40 de zile de îngrijiri medicale se va putea vorbi despre vindecare.

ADVERTISEMENT

Cât despre partenerul său de viață, acesta rămâne în spatele gratiilor, după ce magistrații Curții de Apel Oradea au decis să menţină măsura dispusă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor ca temeinică şi legală.

Avocatul fostului șef al Poliției Locale Oradea susține că era în stare de șoc în momentul în care și-a înjunghiat soția

Clientul nostru nu a dat declaraţii nici în faţa procurorilor şi nici a judecătorului de drepturi libertăţi. Este într-o stare psihică şi medicală care nu-i permite să dea declaraţii. Este într-o stare de şoc.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil se va face o expertiză psihiatrică pentru a se stabili starea lui la momentul incidentului, dacă a avut discernământ, dacă nu a avut, dacă a fost alterat.

A fost un incident spontan de neînţeles, în condiţiile în care până atunci acest om a avut o conduită ireproşabilă”, a declarat Răzvan Doseanu, avocatul fostului șef al Poliției Locale Oradea, pentru ebihoreanul.ro.

ADVERTISEMENT

Paul Kover a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor după ce și-a înjunghiat cu sânge rece soția. Incidentul s-a produs duminică, 10 ianuarie, în jurul orei 18:00, în faţa unui bloc din cartierul Prima de pe strada Oneştilor. În urma unui conflict, inculpatul s-a năpustit asupra partenerei de viață cu multiple lovituri de cuțit, după care s-a înjunghiat și a fugit de la fața locului.

A fost găsit câteva ore mai târziu, ascuns într-un bloc în construcţie din zonă. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se poate observa cum mai mulți martori, printre care și un taximetrist, s-au ferit să intervină în sprijinul femeii aflate în pericol de moarte.

ADVERTISEMENT

Pentru mine, a fost un şoc ceea ce s-a întâmplat. La mine nu a venit nimeni să reclame faptul că ar fi fost agresiv cu soţia, că aceasta a cerut ordin de protecţie împotriva lui.

Nici soţia lui, nici alte persoane. La serviciu, Paul Kover nu a avut nicio problemă. Nu era un om conflictual, dimpotrivă, evita conflictele, atât în raport cu cetăţenii, cât şi colegii”, a declarat Cristian Beltechi, actualul șef al Poliției Locale Oradea

ADVERTISEMENT
Tags: