Premier League

Noi detalii în cazul morții lui Dalian Atkinson. Fostul star din Premier League, ucis cu electroșocuri

05.05.2021 | 17:30
Noi detalii in cazul mortii lui Dalian Atkinson Fostul star din Premier League ucis cu electrosocuri
ADVERTISEMENT

După aproape cinci ani de investigații, ies la iveală noi detalii cutremurătoare în cazul morții lui Dalian Atkinson, fotbalist care a evoluat de-a lungul carierei atât în Premier League, la echipe precum Ipswich, sau Sheffield Wednesday, cât și în Turcia, la Fenerbahce.

Potrivit unor surse judiciare citate de BBC, Benjamin Monk, polițistul pus sub acuzare pentru ucidere din culpă, i-ar fi aplicat electroșocuri timp de 33 de secunde, deși procedura standard în astfel de cazuri impune o limită de aproape 6 ori mai mică.

ADVERTISEMENT

Și asta nu e tot. Martori oculari au susținut în instanță că starul englez, câștigător al Cupei Ligii în 1994, pe când evolua pentru Aston Villa, a fost lovit în repetate rânduri cu pumnii și picioarele, inclusiv în timp ce afla la pământ.

33 de secunde i-au fost fatale. Dalian Atkinson, ucis de polițiști

Desfăşurarea faptelor demonstrează că agentul “nu a acţionat sub incidenţa legitimei apărări.

ADVERTISEMENT

Acesta a continuat să ţină apăsat butonul de pornire de şase ori mai mult timp decât faza de cinci secunde recomandată, a concluzionat reprezentantul parchetului, Alexandra Healy, în fața instanței din Birmingham.

În plus, deși avea experiența necesară să constate că Dalian Atkinson nu era deloc periculos, dar și că loviturile în zona capului i-ar fi putut produce leziuni grave, polițistul a continuat să se comporte violent.

ADVERTISEMENT

Dalian Atkinson a intrat în istorie drept marcatorului primului gol al echipei Aston Villa în Premier League

De-a lungul carierei, Dalian Atkinson a evoluat pentru Ipswich, Sheffield Wednesday, Real Sociedad sau Fenerbahce și a intrat în istorie drept marcatorul primului gol în Premier League al echipei Aston Villa, cu care a cucerit, în 1994, Cupa Ligii Angliei.

Dalian Atkinson s-a stins în vara anului 2016, pe patul de spital, la 90 de minute după intervenția brutală a polițiștilor. Incidentul s-a petrecut în locuința tatălui său din orașul Telford.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii i-au aplicat fostului mare fotbalist englez electroșocuri și multiple lovituri la nivelul feței. Investigațiile ulterioare au arătat că acesta suferea de afecțiuni fizice și psihice.

ADVERTISEMENT