ADVERTISEMENT
Fotbal international

Noi detalii în cazul morții lui Dalian Atkinson. Fostul star din Premier League, ucis cu electroșocuri

Autor: Bogdan Solomon | 05.05.2021 | 17:30
Noi detalii în cazul morții lui Dalian Atkinson. Fostul star din Premier League, ucis cu electroșocuri
Dalian Atkinson a fost ucis în urma unei intervenții brutale a polițiștilor englezi. Sursa foto: goal.com

După aproape cinci ani de investigații, ies la iveală noi detalii cutremurătoare în cazul morții lui Dalian Atkinson, fotbalist care a evoluat de-a lungul carierei atât în Premier League, la echipe precum Ipswich, sau Sheffield Wednesday, cât și în Turcia, la Fenerbahce.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor surse judiciare citate de BBC, Benjamin Monk, polițistul pus sub acuzare pentru ucidere din culpă, i-ar fi aplicat electroșocuri timp de 33 de secunde, deși procedura standard în astfel de cazuri impune o limită de aproape 6 ori mai mică.

Și asta nu e tot. Martori oculari au susținut în instanță că starul englez, câștigător al Cupei Ligii în 1994, pe când evolua pentru Aston Villa, a fost lovit în repetate rânduri cu pumnii și picioarele, inclusiv în timp ce afla la pământ.

33 de secunde i-au fost fatale. Dalian Atkinson, ucis de polițiști

Desfăşurarea faptelor demonstrează că agentul “nu a acţionat sub incidenţa legitimei apărări.

ADVERTISEMENT

Acesta a continuat să ţină apăsat butonul de pornire de şase ori mai mult timp decât faza de cinci secunde recomandată, a concluzionat reprezentantul parchetului, Alexandra Healy, în fața instanței din Birmingham.

În plus, deși avea experiența necesară să constate că Dalian Atkinson nu era deloc periculos, dar și că loviturile în zona capului i-ar fi putut produce leziuni grave, polițistul a continuat să se comporte violent.

Dalian Atkinson a intrat în istorie drept marcatorului primului gol al echipei Aston Villa în Premier League

De-a lungul carierei, Dalian Atkinson a evoluat pentru Ipswich, Sheffield Wednesday, Real Sociedad sau Fenerbahce și a intrat în istorie drept marcatorul primului gol în Premier League al echipei Aston Villa, cu care a cucerit, în 1994, Cupa Ligii Angliei.

ADVERTISEMENT

Dalian Atkinson s-a stins în vara anului 2016, pe patul de spital, la 90 de minute după intervenția brutală a polițiștilor. Incidentul s-a petrecut în locuința tatălui său din orașul Telford.

Oamenii legii i-au aplicat fostului mare fotbalist englez electroșocuri și multiple lovituri la nivelul feței. Investigațiile ulterioare au arătat că acesta suferea de afecțiuni fizice și psihice.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!