News

Noi detalii în cazul pastorului german ucis cu sânge rece de doi români. Cum au acționat criminalii

12.04.2021 | 18:31
Noi detalii in cazul pastorului german ucis cu sange rece de doi romani Cum au actionat criminalii
ADVERTISEMENT

Ies la iveală noi detalii șocante în cazul pastorului german care a fost găsit mort, vara trecută, în apartamentul său din Berlin. Anchetatorii au reușit în sfârșit să refacă întregul film al crimei comise de doi tineri români din Videle, județul Teleorman.

Nu l-am ucis pe Reinhold Zuber, sunt nevinovat”, a declarat Vandam G, unul dintre inculpați, în fața instanței. Faptele, însă, îl contrazic. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, acesta i-a aplicat victimei mai multe lovituri la nivelul feței și, văzând că încearcă să strige disperat după ajutor, l-a sufocat cu o pernă până când a încetat să mai respire.

ADVERTISEMENT

În schimb, complicele său, Cristian Cosmin C, nu a dorit să declare nimic în timpul procesului care a început vineri, 10 aprilie, în faţa celei de-a 8-a Marii Camere a Tineretului a Curţii Regionale din Berlin.

Cum a fost ucis, de fapt, pastorul gay din Berlin de cei doi români

Vandam G susține că a plecat în Germania cu gândul să devină mecanic auto și să-și întrețină astfel partenera și cei doi copii, dar nu a reușit să găsească o poziție de ucenicie. Prin urmare, a ajuns să-și câștige existența „ca prostituat în cartierul gay” din Berlin-Schöneberg.

ADVERTISEMENT

În seara zilei de 30 iunie 2020, în timp ce aștepta clienții pe stradă, „un domn în vârstă” i-a vorbit și i-a propus să întrețină relații sexuale în scopul sumei de aproximativ 80 de euro.

Au luat apoi un taxi până la apartamentul pastorului din Berlin-Moabit, unde acesta i-a oferit ceva de băut, i-a arătat fotografii vechi și a încercat să poarte o conversație cu el înainte să meargă în dormitor.

ADVERTISEMENT

Pentru că actul sexual „a funcționat doar pe jumătate”, victima ar fi vrut ca Vandam să continue, însă acesta a refuzat, iar situația a devenit „incomodă”. După o oră, tânărul ar fi părăsit apartamentul și s-ar fi întors a doua zi în România pentru a-și vizita mătușa, care, potrivit spuselor sale, era pe moarte.

De altfel, avocatul a depus o scrisoare din partea autorităţilor pentru a dovedi că Vandam G a trecut frontiera maghiară-română pe 2 iulie 2020, la ora 4:16 dimineaţa. Conform unui alt document prezentat instanței, peste câteva zile, mătuşa a murit.

ADVERTISEMENT

Totodată, inculpatul a susținut că pe o masă din apartamentul victimei erau câteva sute de euro, astfel că varianta crimei din cauza jafului eşuat nu ar trebui, potrivit spuselor sale, să fie luată în calcul. În plus, un vecin a declarat că l-a văzut pe pastor în seara de 1 iulie, când presupusul criminal se îndrepta de mult spre România.

În ceea ce îl priveşte pe celălalt suspect potrivit procuraturii publice, Cristian-Cosmin C şi pastorul Zuber aveau o relaţie intimă. Potrivit procurorilor care instrumentează acest dosar, inculpatul ar fi avut impresia că bătrânul este bogat, motiv pentru care i-ar fi lăsat pe Vandam și un alt complice rămas neidentificat să intre în apartament. În timp ce Cristian-Cosmin C căuta obiecte de valoare, ceilalţi doi abuzau de vârstnic.

ADVERTISEMENT
Tags: