Life

Noi detalii în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Ce spune un profiler FBI

Au apărut noi detalii în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, care s-a stins din viață în decembrie 2020, după ce a suferit un traumatism puternic în zona capului.
14.01.2022 | 23:58
Noi detalii in cazul mortii mezzosopranei Maria Macsim Nicoara Ce spune un profiler FBI
ADVERTISEMENT

Au ieșit la iveală noi detalii în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Artista ar fi căzut pe scări în mai 2020. A murit în noaptea de 23 spre 24 decembrie 2020, din cauza traumatismului puternic la cap.

Solista avea multe leziuni grave la cap, dar și la torace și coloană. A fost dusă la spital de soțul ei abia a doua zi după accident.

ADVERTISEMENT

Profilerul FBI Mihaela Brooks și avocatul Artin Sarchizian au vorbit despre greșelile pe care anchetatorii le-au făcut în dosar.

Noi detalii în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară

Mihaela Brooks susține că dosarul regretatei soliste este un dosar “de maculatură” plin de hârtii. În final, verdictul a fost acela că artista a murit din cauza unui accident.

ADVERTISEMENT

Aceasta a spus că nimeni nu a făcut o analiză detaliată a tuturor datelor din dosarul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară.

“Vorbind de greșelile procurorilor și anchetatorilor, pot spune că dosarul Mariei Macism este un dosar de maculatură, o groază de hârtii, declarații, fișe medicale, raport de necropsie, și așa mai departe, și atât! Apoi s-a dat un verdict de accident.

ADVERTISEMENT

Absolut nimeni, dintre anchetatori, dintre procurori, cei care ar fi trebuit să fie interesați să facă lumină în acest caz, nu a făcut o analiză a tuturor actelor care există acolo.

Nici din punct de vedere psihologic, nici din punct de vedere criminalistic, nici din punct de vedere medico-legal. Deci îmi fac dosarul pe care se dă un verdict. Este o maculatură. Și cu asta ei și-au făcut treaba!”, a declarat profilerul FBI Mihaela Brooks.

ADVERTISEMENT

“A fost ucisă cu sânge rece”

Mihaela Brooks a mai spus că au expertizele medico-legale ale unor oameni de știință în domeniu. Acestea nu pot fi contrazise. Aceste expertize ar putea lămuri ce s-a întâmplat, de fapt, cu solista. 

Fără a da nume, profilerul FBI a spus că există mai multe ipoteze ale experților în cazul morții interpretei. Aceasta susține că solista ar fi fost ucisă și că nu ar fi fost vorba de un accident.

“Despre expertizele medico-legale îmi permit eu să spun că avem expertize ale unor oameni de știință în domeniu pe care nimeni nu le poate contrazice, științific vorbesc. Tot ceea ce face la cazul acesta și la fiecare caz în parte este pa bază de știință.

Ceea ce avem este cu totul în favoarea noastră și eu, personal, spun că mezzosoprana nu a avut niciun accident, a fost ucisă cu sânge rece!

Și apropo de această ucidere, prima dată când am preluat dosarul expresia mea a fost: ,’capul ei e minge de fotbal’.

Un alt specialist, nu am voie să dau numele lor, a spus: ‘creierul ei a fost făcut șnițel’. Un alt expert, care este la caz, a spus că ,’a bătut-o până nu s-a mai putut, până a obosit.”, a mai declarat Mihaela Brooks.

În plus, loviturile pe care artista le-a suferit la cap nu ar avea legătură cu o căzătură pe scări. Profilerul FBI susține că soțul solistei a vrut să scape de acuzația de violență. De aceea, el a declarat că Maria Macsim Nicoară a avut un accident.

“Deci, loviturile la cap, și aici pot să spun că avem dovezi științifice, în care voi arăta biomecanica rănilor la cap și că absolut toate loviturile pe care le-a avut la cap nu au legătură absolut deloc cu scara.

A fost o modalitate de a soțului de a scăpa de acuzația de violență, care a început sus în camera ei, la etaj, și s-a terminat jos, la parter.”, a mai spus Mihaela Brooks.

Ce spune avocatul familiei solistei

Avocatul familiei regretatei interprete, dar și profilerul FBI sunt de părere că judecătorii ar trebui să reia cercetarea asupra suspiciunii de omucicere, întrucât acum există elemente noi în dosar.

Artin Sarchizan a precizat că ar trebui, în cursul oricărei anchete, să intervină și un specialist din străinătate. Avocatul spune că este o adevărată problemă în România faptul că acest lucru nu este permis.

“Apropo de medici legiști, o mare problemă în România este că nu se permite accesul unor experți din străinătate, pe care părțile și-i pot alege.

Participarea unui medic legist este condiționată de înscrierea lui într-o listă ținută de conducerea INML-ului, ceea ce mi se pare injust și inechitabil.

Dacă eu vin cu un expert parte, eu îl aduc, eu îl plătesc, pentru a mă asigura că cei care își fac expertiza își fac treaba acolo.”, a declarat avocatul familiei solistei, potrivit sursei citate anterior.

ADVERTISEMENT