News

Noi dezvăluiri despre Elena Ceaușescu. Care sunt singurele ființe despre care se spune că soția lui Nicolae Ceaușescu le-ar fi iubit cu adevărat

01.06.2019 | 14:31
Noi dezvaluiri despre Elena Ceausescu Care sunt singurele fiinte despre care se spune ca sotia lui Nicolae Ceausescu lear fi iubit cu adevarat

Nicolae și Elena Ceaușescu s-au aflat mereu sub lupa curioșilor care au încercat să le afle chiar și cele mai ascunse secrete. Nu a fost ocolit nici măcar subiectul legat de viața intimă a cuplului care a condus statul român în era comunistă.

Singurele ființe pe care le iubea Elena Ceaușescu

De-a lungul timpului, diverși autori, atât români, cât și străini, au scris numeroase cărți în care au relatat despre viețile tumultoase ale celor mai mari dictatori din toate timpurile. Din vizorul specialiștilor nu au lipsit nici liderii României comuniste, Elena și Nicolae Ceaușescu.

Printre poveștile care au circulat în toți acești ani, specialiștii au vorbit și despre cele două ființe pe care Elena Ceaușescu le-ar fi iubit cu adevărat. Potrivit unor surse citate de historia.ro, Corbu și Sharuna, cei doi labradori ai cuplului, erau feblețile soției dictatorului din perioada comunistă.

Cuplul Ceaușescu, alături de cei doi labradori. Sursa foto:stirilekanald.ro
Cuplul Ceaușescu, alături de cei doi labradori. Sursa foto:stirilekanald.ro

Elena era „demonul” lui Nicolae Ceaușescu

Totodată, foștii oameni politici ai vremii nu au tocmai cuvinte de laudă la adresa Elenei Ceaușescu. Spre exemplu, Eugen Proca, fost ministru al Sănătății, consideră că soția liderului comunist era un adevărat „monstru”.

Era o adevărată scorpie. Nu era niciodată mulțumită. Era meschină și încăpățânată. Era demonul lui Ceaușescu. Ca atunci când ai de-a face cu un nebun, era mai bine s-o ocolești și s-o eviți. Cu el se putea cel puțin vorbi, avea ceva omenesc, dar ea era pur și simplu un monstru. Era extrem de vanitoasă și aproape analfabetă. Mă făcea să mă gândesc la ceva între Imelda Marcos, Evita Peron și Jiang Qing (a patra și ultima soție a lui Mao Zedong – n.r.). Puteți să mă întrebați cum a putut un asemenea cuplu să se cocoațe atât de sus? Aveau nervi și mușchi tari. Știau să-și aleagă oamenii și să profite de sistem” , a declarat fostul oficial, pentru sursa citată.