News

Noi dezvăluiri despre presupusa colaborare dintre Băsescu și Securitate: “A început când era student”

13.05.2019 | 15:18
Noi dezvaluiri despre presupusa colaborare dintre Basescu si Securitate A inceput cand era student

Apar tot mai multe elemente despre presupusa colaborare a lui Traian Băsescu cu fosta Securitate. Istoricul Marius Oprea intervine în acest scandal politic uriaș și spune că Băsescu era cooptat de securiștii lui Ceaușescu încă de pe vremea când era student. Acesta a mărturisit pentru antena3.ro ce a aflat el despre cazul Băsescu.

Istoricul Marius Oprea, atac virulent la adresa CNSAS și Băsescu

Oprea reamintește faptul că a protestat atunci când CNSAS a susținut că Băsescu nu a fost colaborator al Securității pe vremea când era marinar la Anvers, Belgia. Istoricul a spus că Băsescu a început să dea cu subsemnatul la Securitate de pe vremea când era student la Institutul de Marină Mircea cel Bătrân.

Mai mult, Germina Nagâț a fost premiată de Grupul pentru Dialog Social tocmai după ce Băsescu ar fi fost albit de CNSAS, instituție pe care aceasta o conducea și în care continuă să fie membră. Oprea are și o explicație de ce apar acum toate aceste informații despre fostul președinte al țării.

Băsescu neagă orice colaborare cu Securitatea. Sursa foto: HEPTA.RO

Traian Băsescu, demascat chiar de instituțiile de presă prietene

În opinia lui, fostul marinar nu mai reprezintă niciun pericol pentru persoanele care i s-ar opune pentru că nu mai este el la butoane. Istoricul mai spune că singurul om care a scăpat de furia lui Băsescu a fost Călin Popescu Tăriceanu, fost premier dat de coaliția PDL-PNL, sub tutela ”Dreptate și Adevăr”.

„Oricum, ce s-a întâmplat în perioada respectivă în care Train Băsescu era președinte și își subordona practic instituțiile, toată lumea începea să uite, dar acum, e timpul să se facă lumină. E tragic de târziu pentru unii. Mă miră faptul că tocmai cei de la Europa Liberă, cei care au fost ”băsiști” să zic așa, fac acum aceste dezvăluiri”, a spus Oprea pentru antena3.ro.

Unul din personajele-cheie pe care Băsescu l-a pus pe tușă a fost Constantin Ticu Dumitrescu, pentru că, susține istoricul Oprea, dacă era menținut la CNSAS, fostul președinte nu își mai putea ascunde trecutul securist.