News

Noi dezvăluiri despre problemele lui Mihai Constantinescu. Ce pățise cântărețul în urmă cu o lună

14.05.2019 | 12:16

Problemele de sănătate ale lui Mihai Constantinescu nu sunt noi, nu au apărut peste noapte. Cântărețul a ținut secret ce i s-a întâmplat în urmă cu o lună. Trecutul medical al artistului este unul de luat în seamă, mai ales că în 2008 și 2017 trecuse prin intervenții chirurgicale la inimă. În 2008, acesta fusese diagnosticat cu mai multe afecțiuni.

Mihai Constantinescu a suferit un atac cerebral – surse presă

În luna martie, acum aproximativ o lună și ceva, muzicianul ar fi suferit un atac vascular cerebral, scrie spynews.ro, site care susține că are aceste date în exclusivitate. Atacul s-a produs prin embolie septică. Cântărețul a vorbit, ce-i drept, recent la România TV că a trecut prin momente cumplite fără să spună ce a pățit în martie mai exact.

În luna octombrie a anului 2017, Constantinescu suferise o operație pe cord deschis. Atunci, soția lui Simona Secrier declarase pentru Antena Stars că nu a fost ceva obișnuit și se temea ca lucrurile să nu se complice. Cântărețul are mai multe proteze biologice printre care una aortică și una tricuspidiană.

Mihai Constantinescu e internat la Spitalul Floreasca. Sursa foto: TVR

Ce este accidentul vascular cerebral

Atacul/ accidentul cerebral vascular, prescurtat AVC, este produs de o circulație a sângelui deficitară, redusă extrem de mult, de la câteva secunde până la câteva minute. Dacă durează mai multe minute, poate apărea apoi și infarctul, căci inima nu mai are suficient sânge să pompeze, iar oxigenarea se realizează cu dificultate.

Accidentul vascular cerebral poate fi recunoscut după câteva simptome. În general, la pacienții predispuși la acest atac apar senzațiile de amorțeală, paralizia feței sau a unei părți a acesteia, tulburări de vedere și de mers sau de vorbire, amețeli dese și bruște sau dureri de cap frecvente fără o explicație.

Tensiunea arterială mare este una dintre principalele cauze care duce la atacul cerebral în 80% dintre cazuri. La acesta contribuie fumatul, surplusul de grăsime care asfixiază vasele de sânge sau valorile ridicate ale colesterolului, precum și diabetul.

 

Tags: