News

Noi focare de Covid-19 în țară. Spitalul Județean Vaslui și IPJ Buzău anunță mai multe cazuri de infectare

08.07.2020 | 20:39
Noi focare de Covid19 in tara Spitalul Judetean Vaslui si IPJ Buzau anunta mai multe cazuri de infectare
ADVERTISEMENT

România cunoaște nu doar o creștere accentuată a cazurilor de Covid-19 la nivel de țară, ci și o înmulțire a focarelor în anumite județe.

Numai în ultima zi, mai multe cadre medicale și angajați ai ministerului de Interne de la Spitalul Județean Vaslui și IPJ Buzău au fost depistați ca fiind infectați cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Cele două instituții afectate au anunțat că au luat măsurile necesare de protecție, astfel încât activitățile lor normale să nu fie afectate.

Cresc focarele de Covid-19 în România. Cele mai recente, la Spitalul Județean Vaslui și IPJ Buzău

Nu mai puțin de șapte angajați ai Spitalului Județean de Urgență Vaslui au fost confirmați cu noul coronavirus, miercuri, 8 iulie. Aceștia nu fac parte din personalul medical, ci administrativ.

ADVERTISEMENT

”Este vorba de personal din cadrul departamentului administrativ, sunt persoane angajate la Resurse Umane şi Contabilitate. Nu sunt cadre medicale. Abia am primit rezultatele, ancheta epidemiologică este în desfăşurare”, a declarat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui, pentru Mediafax.

Conform presei locale, problemele ar fi pornit după ce, săptămâna trecută, o asistentă de la Fizioterapie ar fi sărbătorit ieșirea la pensie, alături de colegii ei.

ADVERTISEMENT
  • 198 de cazuri de Covid-19 au fost anunțate de DSP Vaslui de la startul pandemiei

Focar și la IPJ Buzău

Probleme au apărut și la Buzău în ultima zi, acolo unde s-a declanșat o alertă de coronavirus Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Un număr de șase angajați infectați cu virusul SARS-CoV2 sunt internați în acest moment în unități medicale pentru îngrijire specifică, scrie site-ul Opinia Buzău. Cinci dintre aceștia sunt polițiști, iar unul este personal contractual.

ADVERTISEMENT

Conform  IPJ Buzău, în urma confirmării infecției cu coronavirus, alți 18 polițiști au intrat în izolare la domiciliu și au fost efectuate dezinfecții repetate în birourile unde cei șase și-au desfășurat activitatea.

Până la această oră, reprezentanții IPJ Buzău nu au precizat și din ce structuri fac parte aceștia dar au asigurat că activitatea instituției nu este afectată și se desfășoară normal. Unul dintre angajații IPJ Buzău bolnav de COVID ar fi internat la Matei Balș având și alte comorbidități.

  • 684 de cazuri de coronavirus a raportat județul Buzău de la startul pandemiei
ADVERTISEMENT