News

Noi imagini șocante din SUA: Un polițist a luat la bătaie un bărbat de culoare în interiorul secției. VIDEO

08.09.2020 | 16:17
Noi imagini socante din SUA Un politist a luat la bataie un barbat de culoare in interiorul sectiei VIDEO
ADVERTISEMENT

Un ofițer din statul Florida a fost concediat după o altercație violentă cu un infractor. Incidentul s-a produs în interiorul secției unde fusese adus tânărul în vârsta de 17 de ani.

Pe imaginile video se observă cum polițistul Neil Pizzo îl atacă din senin pe băiat. Ofițerul a explicat gestul violent prin faptul că infractorul nu vroia să asculte comenzile impuse de polițiști.

ADVERTISEMENT

Este un nou episod complicat în Statele Unite, în condițiile în care tânărul de culoare este atacat, aparent fără motiv, de un polițist alb.

Un polițist alb bătut fără motiv un infractor de culoare

Terrence Reed fusese adus la secție pentru posesie și vânzare de droguri. Tânărul încălcase și regulile privind eliberarea condiționată. Un alt polițist susține că ofițerul Pizzo completa niște formulare când infractorul l-a amenințat.

ADVERTISEMENT

”Dacă am fi pe stradă te omoram” ar fi afirmat Terrence Reed, conform unui martor. Incidentul a avut loc în Sarasota, un oraș aflat lângă Tampa, Florida.

După ce au fost analizate camerele din toate unghiurile, s-a luat decizia ca ofițerul să fie eliberat din funcție.

ADVERTISEMENT

Am încetinit filmarea, am luat frame cu frame și se pare că avem o încălcare a protocolului. Din acest motiv i-a fost suspendată activitatea,” a declarat șeriful din Sarasota, Tom Knight.

Nu se știe în acest moment ce se va întâmpla cu ofițerul de poliție. A început o investigație care v-a dura ” aproximativ 3 săptămâni”, iar șeriful Tom Knight spune că lucrurile trebuiesc analizate corect și lucid. El speră ca ceilalți martori să dea dovadă de sinceritate și să relateze  corect ce s-a petrecut în interiorul secției.

ADVERTISEMENT

Tensiunile rasiale au șifonat din temelii structura de rezistență a societății din Statele Unite. Considerata cândva ”patria celor liber”, America se confruntă acum cu val de mișcări anti-rasism. A fost o vară agitată peste ocean, iar astfel de episoade nu fac decât să alimenteze și mai mult furia cetățenilor.

ADVERTISEMENT
Tags: