Fotbal international

Noi imagini zguduitoare cu epava avionului în care s-a aflat Emiliano Sala. Toată culpa e a pilotului. VIDEO

26.02.2019 | 09:40
Noi imagini zguduitoare cu epava avionului in care sa aflat Emiliano Sala Toata culpa e a pilotului VIDEO

Presa internațională a difuzat noi imagini absolut zguduitoare cu epava avionului în care și-a găsit sfârșitul fostul coleg al lui Ciprian Tătărușanu, atacantul argentinian al lui FC Nantes. Sunt imagini de pe fundul Canalului Mânecii, care prezintă resturile avionului Piper Malibu ce trebuia să îl ducă în acea fatidica seară de 21 ianuarie pe Sala de la Nantes la Cardiff, noua sa echipă.

Emiliano Sala - imagini epavă. Imagine cu pilotui David Ibbotson, Sala și momentul scoaterii corpului jucătorului la suprafață
Emiliano Sala – imagini epavă. Imagine cu pilotui David Ibbotson, Sala și momentul scoaterii corpului jucătorului la suprafață

Sunt imagini care au primit acceptul de a fi difuzate abia după ce comisia britanică de investigare a accidentelor aviatice s-a pronunțat în mod oficial luni, 25 februarie, asupra cauzelor care au făcut posibilă o asemenea tragedie și verdictul este clar că scoate la iveală inconștiența în goana după bani a celui care a murit și el, pilotul David Ibbotson.

Noile imagini au primit autorizația de a fi difuzate după ce s-a dat verdictul oficial al cauzei prăbușirii avionului

Evident, omul care și-a asumat să efectueze acest zbor poartă cea mai mare parte din responsabilitate din mai multe motive: nu avea licență pentru a face curse de pasageri, nu era un pilot de înaltă clasă, această activitate fiind mai mult ca un hobby pentru el și, cel mai important lucru din toate, a refuzat să efectueze zborul, deși era vizibil că afară era o vreme foarte rea, cu ajutorul instrumentelor de ghidaj la bord pentru că habar nu avea cum să le folosească, așa cum mărturisea singur, cu mare seninătate, pe o postare făcută cu o zi înainte pe contul său de Facebook!

Singurul mod în care știa să zboare David Ibbotson era posibil numai pe vreme frumoasă, pe cer senin, nu pe o perdea de nori extrem de densă și cu mari posibilități ca la altituidne să existe gheață, adică tipul de zbor în care te orientezi numai vizual, uitându-te în jurul tău. Ceea ce era imposibil în acea seară, când condițiile climaterice recomandau hotărât utilizarea instrumentajului de ghidare.

La fel de vinovați sunt și cei care au angajat zborul: agentul Willie McKay și David Henderson

Dincolo însă de lăcomia sa pentru foarte probabil câteva mii de lire sterline și care a dus la distrugerea unei familii, a unui om care credea că a dat lovitura carierei și a propriei vieți de către David Ibbotson ar fi o mare greșeală să nu fie luați sever la întrebări și puși la zid pentru același grad de inconștiență alți doi actori ai dramei.

Agentul Willie McKay, care a angajat să fie dus cu un avion privat Sala la Cardiff și David Henderson, pilot experimentat, cu multe zboruri și peste Canalul Mânecii, bun cunoscător al zborului cu instrumente de ghidaj și care el fusese de fapt rugat de McKay să facă această cursă. Însă Henderson a luat banii, foarte probabil și-a oprit o parte și cu restul l-a plătit pe Ibbotson, deși știa foarte bine ce minusuri uriașe existau în contul acestuia pentru o astfel de operațiune și, cel mai important, că acesta nu avea licență pentru a efectua transporturi de pasageri.