News

Noi indicii în cazul dublei crime de la Iași. Anchetatorii au descoperit o nouă mostră ADN

Anchetatorii au anunțat că au descoperit o nouă probă ADN în cazul morții celor doi studenți de la Iași. Aceasta aparține unui bărbat necunoscut, dar nu este clară care este implicarea sa.
15.02.2022 | 18:25
Noi indicii in cazul dublei crime de la Iasi Anchetatorii au descoperit o noua mostra ADN
Mostra de ADN aparține unui bărbat necunoscut. Credit foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Anchetatorii din Iași au anunțat descoperirea unui nou indiciu în cazul dublei crime care a avut loc într-o vilă din municipiu în luna decembrie a anului 2021, notează Ziare.com.

Mai exact, aceștia au anunțat că a fost identificată o nouă probă de material genetic. Trebuie subliniat că aceasta nu aparține suspectului principal din acest caz, Ahmed Sami El Bourkadi, aflat în arest preventiv.

ADVERTISEMENT

“Da, este adevărat. Pot să vă confirm acest aspect, și anume că a apărut o nouă probă ADN, după sosirea rezultatelor de la București. Este vorba despre o urmă ADN luată de pe un comutator, de la o ușă din vila din Moara de Vânt”, a explicat Raluca Andrei, avocata suspectului principal.

Informațiile oferite de anchetatori arată că mostra de ADN aparține unui bărbat necunoscut. Cu toate acestea, încă nu a fost stabilită identitatea acestuia și modul în care a ajuns respectiva probă la locul crimei.

ADVERTISEMENT

“Este urma unui bărbat necunoscut. Acest ADN nu corespunde nici cu cel al clientului meu, nici cu cel al victimei Youssef Jniyah. Urmează să vedem ce vor descoperi anchetatorii referitor la această urmă”, a adăugat avocata.

Ce se întâmplă cu principalul suspect din acest caz?

Judecătorii de la Tribunalul Iași au avut pe masă cererea de prelungire a arestului preventiv înaintată de oamenii legii. Cu toate acestea, o decizie în acest caz a fost amânată pentru o dată ulterioară.

ADVERTISEMENT

În acest timp, avocata lui Ahmed Sami El Bourkadi face demersurile legale pentru ca clientul ei să fie plasat în arest la domiciliu.

“Astăzi (ieri – n.r.), eu am depus la dosar o dovadă a unui domiciliu stabil pe care îl are clientul meu, în eventualitatea în care va fi schimbată măsura preventivă. De altfel, eu am cerut ca el să fie scos din arest preventiv și să fie plasat în arest la domiciliu”, a explicat avocata.

ADVERTISEMENT

Studentul bănuit de anchetatori că s-ar fi aflat în spatele dublei crime de la Iași a fost interogat pentru prima dată. Avocata acestuia, Raluca Andrei, a subliniat că el a negat fapta.

În plus, aceasta a mai declarat că Ahmed Sami El Bourkadi ar fi confirmat că a vizitat vila în care s-a produs strategia. De asemenea, avocata a mai confirmat că clientul său a fost informat că urmărirea penală în cazul său a fost extinsă.

“I-a fost comunicat faptul că a fost extinsă urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și distrugere. Se face referire la faptul că telefoanele victimelor au dispărut și la faptul că s-a încercat incendierea vilei”, a mai explicat avocata.

ADVERTISEMENT
Tags: