Life

Noi informații despre dispariția care bântuie Vaticanul de 40 de ce ani. Ce i s-ar fi putut întâmpla Emanuelei Orlandi

Emanuela Orlandi a dispărut de mai bine de 40 de ani, iar acum au apărut noi informații despre adolescenta de la Vatican.
12.07.2023 | 20:24
Noi informatii despre disparitia care bantuie Vaticanul de 40 de ce ani Ce i sar fi putut intampla Emanuelei Orlandi
Apar noi piste în cazul dispariției misterioase de la Vatican. Sursa foto: Hepta.ro/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La mai bine de 40 de ani de când Emanuela Orlandi a dispărut din Vatican, au apărut noi informații care ar putea completa puzzle-ul. De-a lungul timpului au apărut numeroase teorii ale conspirației, dar ce s-ar fi putut întâmpla, de fapt, cu adolescenta de 15 ani.

Dispariția care a marcat Vaticanul. Ce s-ar fi putut întâmpla cu Emanuela Orlandi

De mai bine de patru decenii, misterul dispariției unei adolescente de 15 ani bântuie Vaticanul. Vorbim despre Emanuela Orlandi, pe care nimeni nu a mai văzut-o de pe 22 iunie 1983, când a plecat de la cursul de canto fără a mai ajunge vreodată acasă.

ADVERTISEMENT

Tatăl său, Ercole Orlandi, lucra la prefectura Casei Papale, cunoscută ca și „cabinetul Papei” și locuia cu soția și cei cinci copii ai lor, patru fete și un băiat, Pietro. Acesta din urmă nu a încetat niciodată să caute răspunsuri, iar cazul dispariției surorii sale a fost redeschis recent. 

Inițial, la doar două zile după ce Emanuela Orlandi a dispărut, s-a conturat ipoteza unei răpiri. La momentul acela, un bărbat care s-a prezentat sub pseudonimul de „Americanul” a cerut eliberarea lui Mehmet Ali Agca, cel care încercase să-l asasineze pe Papa Ioan Paul al II-lea în mai 1981, în Piața Sf. Petru, în schimbul vieții copilei.

ADVERTISEMENT

De atunci, în jurul cazului s-au format mai multe teorii ale conspirației. Afacerea „Vaticanul care dispare” a făcut loc unor speculații care implică KGB-ul, mafia, serviciile secrete, autoritățile de seamă ale Vaticanului și chiar masoneria. Mai mult, a inspirat serialul documentar de pe Netflix, „Vatican girl”.

Un post de televiziune a dezvăluit noi informații

Acum, postul de televiziune La7 a scos la iveală informații care ar putea duce la rezolvarea cazului. Conform dezvăluirilor, procurorul de la Vatican i-a predat omologului său de la Roma, cu câteva săptămâni în urmă, un schimb de scrisori care a avut loc între un preot și un demnitar, la trei luni de când Emanuela Orlandi a dispărut.

ADVERTISEMENT

Agostino Casaroli era secretar de stat, puterea a doua de la Vatican la acea vreme, iar preotul fusese consilierul spiritual al familiei fetei. Demnitarul îi cerea pe această cale să confirme faptul că una din surorile adolescentei, Natalina, fusese hărțuită de Mario Meneguzzi.

Acesta era unchiul lor, apropiat al serviciilor de securitate internă la acea vreme și purtătorul de cuvânt al familiei. În cele din urmă, preotul a confirmat informația și faptul că fata tăcuse de teamă să nu-și piardă locul de muncă oferit de Meneguzzi – care a și decedat între timp.

ADVERTISEMENT

Totuși, ea le spusese totul anchetatorilor. În plus, portretul robot al bărbatului cu care Emanuela Orlandi a fost văzută în ziua dispariției semăna izbitor cu unchiul lor. Ancheta, însă, a fost rapid abandonată.

Cu toate acestea Pietro, Natalina și avocata lor, Paula Segro, nu cred în ipoteza implicării lui Mario Meneguzzi. Din contră, sunt de părere că Sfântul Scaun vrea să scape de o presupusă responsabilitate.

„Sunt furios, furios. Au trecut linia ca niciodată înainte (…) Ei nu pot transfera responsabilitatea pentru tot asupra unei singure familii”, a declarat Pietro Orlandi, conform observatornews.ro. 

ADVERTISEMENT
Cât costă o plăcintă tradiţională la Târgul de Crăciun din Capitală
Cât costă o plăcintă tradiţională la Târgul de Crăciun din Capitală
Spectaculos: așa arată ”bijuteria” de 900 de milioane de euro în care se...
Spectaculos: așa arată ”bijuteria” de 900 de milioane de euro în care se decide ”soarta” României
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Gestul fostului soţ al Ronei Hartner pentru fiica lui, cu care nu ţinea...
Gestul fostului soţ al Ronei Hartner pentru fiica lui, cu care nu ţinea legătura, în ziua în care Rona Hartner a fost îngropată!
Cum i-a făcut România magică să plângă de emoție pe mai mulți americani....
Cum i-a făcut România magică să plângă de emoție pe mai mulți americani. „Nu credeam să mi se întâmple așa repede” VIDEO
Cu ce e îmbrăcată Rona Hartner? Artista a lăsat indicații clare despre ținuta...
Cu ce e îmbrăcată Rona Hartner? Artista a lăsat indicații clare despre ținuta cu care voia să fie îngropată
Cătălin Cherecheș, ELIBERAT?! Anunț șoc al procurorilor germani
Cătălin Cherecheș, ELIBERAT?! Anunț șoc al procurorilor germani
Maria Cârneci, în doliu de Sărbători
Maria Cârneci, în doliu de Sărbători
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Ce s-a întâmplat la înmormântarea Ronei Hartner. Fiica artistei nu a rezistat la...
Ce s-a întâmplat la înmormântarea Ronei Hartner. Fiica artistei nu a rezistat la toată slujba. FOTO
Tudor Chirilă a răbufnit de 1 decembrie: „Defilarea e pentru hoți, ei sunt...
Tudor Chirilă a răbufnit de 1 decembrie: „Defilarea e pentru hoți, ei sunt uniți”
Rona Hartner a fost înmormântată. Sora artistei, acuzații dure la adresa lui Rocco...
Rona Hartner a fost înmormântată. Sora artistei, acuzații dure la adresa lui Rocco Sedano: „Scopul lui este să o îndepărteze de familie!”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!