News

Noi informații ies la iveală despre cei cinci tineri înecați în Siret. Au încercat să se salveze unul pe altul și au murit

Noi informații ies la iveală despre cei cinci tineri înecați în Siret. Claudiu a încercat să își salveze prietenii.
02.08.2021 | 19:22
Noi informatii ies la iveala despre cei cinci tineri inecati in Siret Au incercat sa se salveze unul pe altul si au murit
Noi informații ies la iveală despre cei cinci tineri înecați în Siret. Sursa foto: Colaj Fanatik / Pro TV
ADVERTISEMENT

Cazul care a șocat o întreagă comunitate are noi informații. Cei cinci tineri din Botoșani care au murit înecați au încercat să se salveze unul pe altul.

Noi informații ies la iveală despre cei cinci tineri înecați în Siret. Ce s-a aflat

Tatăl unuia dintre copiii care au murit înecați în Siret a spus că aceștia și-au dat viața unul pentru celălalt. Deși nu știau să înoate, aceștia tot au intrat în apă, unul câte unul, încercând să se salveze.

ADVERTISEMENT

Până la urmă, aproape toți băieții din grupul de prieteni au intrat în apă. Este vorba despre cinci tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani.

Tatăl unuia dintre copiii care a murit, Claudiu, care avea doar 14 ani, a spus că fiul său a murit încercând să își salveze prietenii. Aceasta este singura alinare pe care acesta o mai are, pentru că fiul său s-a stins din viață.

ADVERTISEMENT

„El a încercat să salveze pe cineva şi tot au sărit unul pentru altul. Nu au ştiut să înoate. Mulţi nu au ştiut că acolo este o bulboană s-au dus toţi şi au murit”, a declarat Ioan Crenganiş, tatăl lui Claudiu, conform Pro TV.

Un supraviețuitor al tragediei povestește cum și-a salvat doi dintre prieteni

Copiii nu știau să înoate, mai spune unchiul unuia dintre băieții morți, care se declară șocat de cele întâmplate și nu credea că așa ceva i se poate întâmpla chiar familiei sale.

ADVERTISEMENT

„Au murit amândoi copilașii, nu a mai rămas niciunul. S-au băgat în apă, n-au știut să înoate. N-am crezut că o să fie chiar așa”, a declarat unchiul.

Totuși, această tragedie a avut și niște supraviețuitori. Este vorba despre trei băieți. Unul dintre ei se afla pe mal și a reușit să îi salveze pe alți doi.

ADVERTISEMENT

Alexandru s-a folosit de un băț și niște prosoape pentru a-și salva cei doi prieteni rămași în viață. Din păcate pentru restul, ei au fost găsiți înecați de pompieri.

„Pe moment nu. După aia am văzut că se duceau în jos şi s-a lăsat liniştea m-am dus spre ei.

Mai erau doar 2 dintre ei. Am reuşit să îi scot cu ajutorul unui băţ şi al unui prosop. Pe restul nu îi mai vedeam”, a spus Alexandru Fătu, supraviețuitor al acestei tragedii.

ADVERTISEMENT