Fotbal intern

Bulldogs, nu red dogs! Achiziţiile AU CONFIRMAT de la primul meci

Dinamo Bucureşti a debutat cu dreptul în noul sezon, după victoria 3-0 în faţa celor de la Juventus Bucureşti. Din cei patru jucători transferaţi în această vară, Cosmin Contra s-a bazat la...
16.07.2017 | 16:52
Bulldogs nu red dogs Achizitiile AU CONFIRMAT de la primul meci

Dinamo Bucureşti a debutat cu dreptul în noul sezon, după victoria 3-0 în faţa celor de la Juventus Bucureşti. Din cei patru jucători transferaţi în această vară, Cosmin Contra s-a bazat la primul meci oficial doar pe Diogo Salomao şi pe Nascimento. Primul a fost titular în garnitura de start a lui “Guriţă”, în timp ce jucătorul adus de la CFR Cluj a fost introdus în a doua repriză.

Două pase de gol pentru Salomao

Diogo Salomao a jucat pe poziţia de mijlocaş stânga până în minutul 71, când a fost înlocuit de Bumba. În multe momente din joc a fost absent din jocul echipei, unul dintre motive fiind şi lipsa meciurilor oficiale. Chiar dacă a părut destul de econom în joc, portughezul a reuşit să ofere două pase de gol. Pe lângă cele două assist-uri, fotbalistul de 28 de ani a mai reuşit câteva centrări bune în careu, însă colegii săi nu au ştiut să le fructifice.

Evoluţia bună din meciul cu Juventus l-a făcut pe Salomao să fie deja apreciat de galeria dinamovistă, fanii “câinilor roşii” compunându-i un cântec: “Hai cu toţii la Bilabo/ Să-l vedem pe Salomao”. Portughezul de 28 de ani a fost transferat din postura de jucător liber de contract, după ce şi-a reziliat înţelegerea cu Mallorca, echipă care a retrogradat în liga a treia din Spania.

Noi jucători Dinamo. Nascimento, gol la debut

Nascimento a început meciul pe banca de rezerve, Cosmin Contra introducându-l pe teren în minutul 57. Prezenţa lui în joc s-a făcut resimţită imediat, portughezul jucând pe postul de mijlocaş defensiv. În minutul 66, Salomao l-a găsit foarte bine în careul celor de la Juventus, iar jucătorul adus de la CFR Cluj a marcat primul său gol în tricoul alb-roşilor.

Mijlocaşul de 22 de ani s-a integrat rapid în angrenajul echipei, oferind multe pase de calitate. Chiar dacă mulţi suporteri dinamovişti au strâmbat din nas la auzul schimbului Nistor-Nascimento, cel puţin după primul joc, Dinamo pare să fie echipa care a ieşit în câştig.

Contra, mulţumit de cei doi jucători

Noi jucători Dinamo. La finalul meciului de la Ploieşti, Cosmin Contra s-a declarat mulţumit de jocul prestat de cei doi jucători transferaţi în această vară, antrenorul “câinilor roşii” precizând că atât Salomao, cât şi Nascimento vor deveni piese importante îm angrenajul echipei.

Salomao şi-a dat drumul la joc în repriza a doua. Va creşte de la joc la joc. Mă bucur şi pentru Nascimento, care se antrenează cu noi doar din această săptămână. Dă cursivitate jocului, a şi marcat. Asta aştept de la el, să devină un jucător de bază”. 

Giorgos Katsikas a fost rezervă în meciul contra celor de la Juventus Bucureşti, în timp ce Juan Albin nu a făcut parte din lot, fotbalistul din Uruguay abia venind în această săptămână în România.

400.000 de euro este cota lui Diogo Salomao, conform site-ului transfermarkt.com

800.000 de euro este cota lui Filipe Nascimento, conform site-ului transfermarkt.com

Tags: