News

Noi locuri de muncă la stat. Ministerul de Interne pune la bătaie mii de posturi. Unde te poți angaja

Locuri de muncă la stat. Ministerul de Interne face angajări.
01.06.2021 | 09:34
Noi locuri de munca la stat Ministerul de Interne pune la bataie mii de posturi Unde te poti angaja
ADVERTISEMENT

Vești bune pentru românii care sunt în căutarea unui loc de muncă. Ministerul de Interne pregătește un număr foarte mare de angajări.

Concret, vorbim despre 8.500 de posturi care vor fi scoase la concurs în perioada următoare.

Impactul bugetar calculat pentru aceste angajări va fi de peste 14 milioane lei în anul curent. Acesta va ajunge la peste 340 milioane lei în 2025, conform Realitatea.net.

ADVERTISEMENT

Locuri de muncă la stat. Ministerul de Interne face 8.500 de angajări

Se dorește astfel ocuparea posturilor de subofițer din structurile de intervenție cu personal deja pregătit și cu experiență în domeniu, prin formarea de subofițeri din rândul soldaților și gradaților profesioniști.

Cele mai multe funcții care urmează să fie ocupate sunt de soldați. 8.400 de posturi mai exact. De asemenea, mai sunt scoase la concurs încă peste 120 posturi pentru ofițeri și subofițeri.

ADVERTISEMENT

Efectele pandemiei au făcut ca la finalul anului 2020 să fie înregistrați peste 244.000 de angajați în șomaj tehnic.

Statistic, data de 31 august 2020 poate fi considerată cea mai dificilă din pandemie – aproape 120.000 de romani au rămas fără un loc de muncă atunci, potrivit datelor transmise de Ministerul Muncii, pentru Digi24.

ADVERTISEMENT

Între timp, România se confruntă cu discuții complicate privind pensiile. Vicepremierul Dan Barna spune că o nouă lege a pensiilor se află în lucru la Ministerul Muncii.

„În România, este nevoie de o nouă lege a pensiilor tocmai pentru că şi aici s-au schimbat elementele demografice care erau valabile acum 10 sau 15 ani. (…) Nici eu nu am spus aşa ceva (că s-ar modifica vârsta de pensionare – n.r.). Am spus că, în momentul de faţă, vorbim de o nouă lege a pensiilor şi că acest element, care trebuie cumva calibrat cu speranţa de viaţă, este o realitate la care ne uităm.

ADVERTISEMENT

Este o temă importantă. Sunt convins că fiecare român înţelege. Din moment ce astăzi, suntem în situaţia să tot reglăm pensiile din urmă, să recalculăm punctul de pensie şi avem acest mecanism care creează dezechilibre, este nevoie de o nouă abordare a întregului sistem.

Uitându-ne şi pe ceea ce se întâmplă cu acele generaţii numite «decreţei», care se îndreaptă spre vârsta de pensionare, sistemul nu poate să rămână sustenabil dacă nu facem aceste modificări”, a adăugat vicepremierul, conform Digi24.

ADVERTISEMENT