News

Noi majorări de pensii, anul acesta! De când vor primi pensionarii mai mulți bani

21.04.2019 | 16:09
Noi majorari de pensii anul acesta De cand vor primi pensionarii mai multi bani

Pensionarii vor primi mai mulți bani în plus! Anunțul oficial a fost făcut de ministrul Muncii. Pensiile vor crește din nou de la 1 septembrie. Acesta susține că toate veniturile pensionarilor vor urma să fie recalculate, astfel că punctul de pensie va fi mărit cu 15%. “Cea mai mare pensie este puțin peste 30.000 de lei. Este a unei persoane care a lucrat în mediul privat și a plătit contribuții foarte mari”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, potrivit Antena 3.

Pensiile vor crește de la 1 septembrie

Ministrul Muncii a anunțat la ANtena 3 că punctul de pensii va crește cu 15%. Toate veniturile pensionarilor urmează să fie recalculate. ”De la 1 septembrie 2019, se majorează valoarea punctului de pensie cu 15%, adică de la 1100 de lei va crește la 1265 de lei. Asta înseamnă că toate pensiile se vor majora. Începând cu pensia aferentă lunii septembrie, pensionarii vor primi cuantumul pensiei majorate. Sunt 5.100.000 de pesnionari.

Recalcularea îi vizează pe acei pensionari are la momentul ieșirii la pensie nu au beneficiat de punctaj suplimentar conform stagiului realizat în grupele de muncă. Aceste persoane nu trebuie să depună cereri și recalcularea se face din oficiu. Perioada în care se efectuează recalcularea este 1 octombrie 2018, până la 30 septembriem2019. De precizat, indiferent de momentul când ajunge decizia acasă, diferențele de bani se primesc începând cu data de 1 otombrie 2018. Există bani pentru recalcurălie de pensie. Este o lege pe care noi ne-am asumat-o, a intrat în vigoare de la 1 octombrie 2018. Totul a fost prevăzut.”

Pensiile vor fi majorate de la 1 septembrie
Pensiile vor fi majorate de la 1 septembrie

“De la 1 septembrie 2019 toate pensiile din România vor fi recalculate”

Ministrul Munci, Marius Budăi, a susținut, în cursul zilei de sâmbătă, că pensiie vor crește. Acesta specificat că, pentru a veni în sprijinul tuturor pensionarilor care nu au acces la alte surse de informare, ministerul va urma să trimită fiecăruia acasă câte o scrisoare în care va fi informat în legătură cu recalcularea ce va urma să se facă.

De asemenea, Marius Budăi a menționat că la momentul actual se achită primele 30.000 de decizii din cele 33.000 recalculate. Tot acum se achită diferențele începând cu data de 1 octombrie 2018.