News

Noi măsuri împotriva Covid luate în București: program de lucru în ture, suplimentarea autobuzelor și controlelor în piețe

Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a adoptat noi măsuri de combatere a răspândirii coronavirusului.
09.10.2021 | 19:12
Noi masuri impotriva Covid luate in Bucuresti program de lucru in ture suplimentarea autobuzelor si controlelor in piete
ADVERTISEMENT

În  condițiile în care rata de infectare în București a ajuns la 12,65‰, autoritățile locale au dispus un  nou set de măsuri de prevenție.

Astfel, angajatorii cu mai mult de 50 de salariați vor trebui să organizeze programul de lucru în ture, iar pentru evitarea aglomerările va fi suplimentat numărul de autobuze, troleibuze și tramvaie de către Societatea de Transport București (STB).

ADVERTISEMENT

În plus, poliția va face controale suplimentare în piețe pentru a veghea la respectarea regulilor de prevenție a infectării cu coronavirus.

Programul de lucru va fi pe ture decalate cu cel puțin o oră

A fost reglementată obligaţia organizării programului de lucru, aceasta este o măsură nouă. Am discutat necesitatea introducerii în cadrul Comitetului, astăzi – angajatorii, atât instituţii publice, cât şi angajatorii privaţi – cu un număr de angajaţi mai mare de 50, au obligaţia să organizeze programul de lucru astfel încât personalul să fie împărţit pe grupe şi să înceapă, respectiv să termine programul de lucru, la o diferenţă de cel puţin o oră (…) În situaţia în care nu se poate desfăşura activitatea în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, pentru evitarea aglomerării transporturilor publice, pentru că în felul acesta practic vom fluidiza (n.r. – circulaţia), am dispus să fie suplimentat numărul de maşini (n.r. – ale Societăţii de Transport Public) în perioada următoare”, a declarat prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru, citată de Agerpres.

ADVERTISEMENT

O altă măsură vizează limitarea orarului de funcționare a sălilor de jocuri care se vor închide la ora 24.00. În plus, vor fi intensificate controalele în cele mai aglomerate zone din București.

Am dispus Jandarmeriei şi Poliţiei, la nivelul Municipiului Bucureşti, intensificarea controalelor în spaţiile publice, în târguri, pieţe şi mall-uri. Foarte mult am insistat pe activităţile de prevenţie în Piaţa Drumul Taberei, Piaţa Berceni Sudului, Târgul Vitan, Complexul alimentar Piaţa Delfinului şi Piaţa Obor”, a spus prefectul Capitalei.

ADVERTISEMENT

În final, s-a mai decis ca numărul persoanelor care participă la programe de instruire şi workshopuri să fie de 250 în interior şi 300 în exterior.

Deciziile adoptate de în ședința CMBSU se vor aplica de duminică, 10 octombrie.