News

Noi modificări la platforma de vaccinare. Sunt vizate listele de așteptare

24.03.2021 | 11:58
Noi modificari la platforma de vaccinare Sunt vizate listele de asteptare
ADVERTISEMENT

O serie de modificări vor fi operate în scurt timp la platforma de vaccinare anti-Covid-19, astfel încât orice persoană care se înscrie pe lista de așteptare să primească o estimare a timpului până când va ajunge într-un centru de vaccinare.

Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, Andrei Baciu. Întrucât persoanele de peste 65 de ani şi cele cu boli cronice au prioritate, se poate întâmpla în unele cazuri ca numărul de ordine de pe lista de aşteptare să sufere modificări.

ADVERTISEMENT

Cele 10 persoane din categoriile de risc vor ocupa primele locuri. Aceste cifre se modifică de fiecare dată când o persoană din etapa a II-a se înscrie pe platformă”, a explicat Baciu.

Noi modificări la platforma de vaccinare anti-Covid-19

În perioada următoare vor fi făcute câteva modificări în platforma RoVaccinare. Veţi putea vedea în listele de aşteptare câte persoane aveţi în faţa dumneavoastră şi va exista şi o estimare de timp până când veţi ajunge într-un centru de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Cum traducem asta: să presupunem că ne-am înscris pe lista de aşteptare şi avem 99 persoane înainte (ocupăm locul 100) şi se mai înscriu 10 persoane din categoriile amintite mai sus.

Asta înseamnă că locul pe care îl vom avea pe lista de aşteptare va fi 110. Cele 10 persoane din categoriile de risc vor ocupa primele locuri. Aceste cifre se modifică de fiecare dată când o persoană din etapa a II-a se înscrie pe platformă”, a declarat vicepreședintele CNCAV, Andrei Baciu.

ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiță: „Tipul de vaccin disponibil va fi afișat de la 1 aprilie”

În altă ordine de idei, pe platforma de vaccinare vor fi disponibile, începând cu 1 aprilie, date privind timpul rămas până la vaccinare şi tipul de ser care va fi administrat fiecărei persoane în parte.

Începând cu data de 1 aprilie, fiecare centru de vaccinare configurat în platformă va avea afișat tipul de vaccin. Orice persoană va ști de la început ce fel de vaccin se distribuie în acel centru.

ADVERTISEMENT

Un al doilea element important este legat de estimarea timpului de așteptare pentru orice persoană care se înscrie pe lista de așteptare. Acest timp poate să varieze față de estimarea inițială în funcție de capacitatea de vaccinare și de tipul persoanelor înscrise.

De exemplu, dacă sunt multe persoane înscrise din etapa a II-a, timpul de așteptare pentru o persoană din etapa III-a poate să fie mai lung, chiar dacă se numără printre primele persoane din această categorie”, a anunțat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

ADVERTISEMENT