News

Noi precizări de la ISU cu privire la incendiul de la Metav, Băneasa: ”Există risc de prăbușire! Pompierii nu pot intra”

30.08.2019 | 14:40
Noi precizari de la ISU cu privire la incendiul de la Metav Baneasa Exista risc de prabusire Pompierii nu pot intra

Incendiul de la hala industrială Metav, din zona Băneasa este unul de proporții, iar pompierii au intervenit cu 27 de autospeciale cu apă și spumă. Până în momentul de față nu au fost raportate victime. Nu mai există pericol de extindere a incendiului la clădirile învecinate.

Incendiul din Capitală, ținut sub control

„Nu aș putea estima numărul persoanelor care se aflau în hală în momentul în care a izbucnit incediul, dar majoritatea persoanelor s-au autoevacuat. Nu sunt victime până în momentul de față, dar abia după ce incendiul va fi lichidat vom putea vedea dacă sunt persoane rănite. Pompierii nu pot intra în clădire pentru că există pericol de prăbușire, iar colegii mei intervin cu ajutorul scărilor de la înălțime. Abia după lichidarea incendiului vom putea crea acces.”, a declarat Bogdan Toma de la ISU București-Ilfov.

De asemenea, Bogdan Toma a mai spus că „o autospecială măsoară toxicitatea din aer și se va vedea dacă limitele sunt depășite. Populația din zonă a fost alertată prin sistemul RO-ALERT și este rugată să închidă geamurile pentru a nu pătrunde fumul negru. Șoferii sunt rugați să ocolească această zonă pentru a putea facilita accesul rapid al mașinilor de pompieri”. 

Nu s-au raportat victime în urma incendiului
Incendiul de la Metav nu s-a extins la clădirile din apropiere. Sursa foto: digi24.ro

Incendiu major în zona de nord a Capitalei

Hala industrială de pe strada Biharia din București are o suprafață de 10.000 de metri pătrați. Nu se cunosc informații despre substanțele care sunt depozitate în această hală. Lângă clădirea aflată în flăcări se află aproximativ 80 de clădiri de birouri. Incendiul este localizat și nu se mai poate extinde la alte construcții învecinate.

Interventia se desfășoară la nivelul solului, dar și cu ajutorul autoscărilor mecanice. La fața incendiului s-au deplasat 27 de autospeciale cu apă și spumă. Un asemenea incendiu major nu a mai avut loc de 2-3 ani.

Tags: