Fotbal intern

Protest inedit după înfrângerea la „masa verde“. U Cluj şi Ripensia au intrat pe teren la ora stabilită

02.12.2020 | 18:25
Protest inedit dupa infrangerea la masa verde U Cluj si Ripensia au intrat pe teren la ora stabilita
U Cluj – Farul Constanța și Ripensia Timișoara – CS Mioveni, decise la masa verde! Acuze la adresa lui Marica
ADVERTISEMENT

S-au descoperit șase cazuri noi de coronavirus la Farul Constanța, iar meciul dintre dobrogeni și U Cluj are șanse mici să se mai joace. Partida este programată pentru miercuri, de la ora 16:45.

Deși delegația constănțenilor apucase deja să plece spre Cluj Napoca, ea a fost întoarsă din drum de un apel al DSP Constanța. Autoritățile au decis carantinarea oamenilor lui Ianis Zicu.

ADVERTISEMENT

Nu este prima oară când Liga 2 este lovită grav de pandemia de coronavirus. De altfel, și meciul U Cluj – Farul a mai fost amânat o dată, iar clujenii au șanse mari să piardă la masa verde dacă nu se joacă nici miercuri.


După ce au pierdut la „masa verde“, U Cluj şi Ripensia au intrat pe teren la ora stabilită iniţial pentru meciurile anulate, în semn de protest

UPDATE, 2 decembrie, ora 12:40 / Ripensia Timişoara şi U Cluj au ales o formă de protest inedită după ce meciurile lor au fost anulate, iar cele două formaţii au fost declarate învinse la „masa verde“, în baza regulamentelor stabilite de FRF pentru perioada pandemiei. Ambele echipe s-au prezentat la stadion la ora stabilită iniţial pentru meciurile cu CS Mioveni, respectiv Farul Constanţa.

ADVERTISEMENT

„Noi ne-am prezentat la meci! …“, au scris cei de la Ripensia pe contul oficial de Facebook, unde au postat şi un video live cu jucătorii pe teren.

„Respectați fotbalul!
La ora meciului cu Farul Constanța, 16:45, jucătorii noștri s-au prezentat pe teren. Din păcate, nu și adversarul.
Mesajul băieților noștri, care au intrat pe teren purtând unul dintre steagurile tricolore din Peluza Sepcile rosii, a fost simplu: ‘Respectați fotbalul!+
#NumaiU“, au scris şi cei de la U Cluj, care, la rândul lor, au fost prezenţi pe stadio, lucru demonstrat de live-ul de pe contul de Facebook.

ADVERTISEMENT


UPDATE, 2 decembrie, ora 12:40 / Ciprian Marica a reacționat la acuzele aduse de fanii Universității Cluj. Fostul atacant susține că nu are nicio înțelegere cu DSP Constanța pentru ca Farul să fie favorizată.

„În condiții normale nu as răspunde unui «comunicat» neoficial, neasumat, aruncat așa public. Dar nu trăim vremuri normale, ci de-a dreptul dramatice. Nu pot accepta sa fie pusă sub semnul întrebării o situație de criză profundă. Numai niște idioți și-ar permite să nesocotească sau să comenteze o decizie a unei instituții vitale a statului, DSP, poate cea mai importantă instituție în această perioadă critică! 

ADVERTISEMENT

Mor oameni, stau bolnavii întinși pe holurile spitalelor așteptând o șansă la viață și noi ne permitem să semănăm neîncredere în mințile oamenilor și așa afectați de nesiguranță, de teamă. Păcat!”, a spus Marica pentru gsp.


UPDATE, 2 decembrie, ora 10:50 / A început scandalul între patronul Farului, Ciprian Marica, și suporterii formației U Cluj. Aceștia din urmă îl acuză pe șeful dobrogenilor că ar fi complotat cu DSP Constanța pentru ca echipa lui să beneficieze de regulament pentru a câștiga cu 3-0 la masa verde.

„Ciprian Marica, patronul FC Farul Constanța, cu complicitatea DSP Constanța, a pus în scenă o piesă de teatru de prost gust, care trădează josnicia, lipsa de caracter, de bun simț, de demnitate și de fair play. Lipsuri de care poate da dovadă numai un om fără principii și valori morale. Este cu atât mai dureros că aceste acuzații sunt la adresa unui om care cândva juca sub culorile Naționalei României și reprezenta România a cărei principii, istorie și valori le sărbatorim azi. 

În fapt, azi 1 Decembrie 2020 echipa de fotbal Farul Constanța „a fost întoarsă din drum” de către DSP Constanța, destinația fiind Cluj-Napoca în vederea disputării mâine a meciului restanță cu Universitatea Cluj-Napoca. Motivația acestei decizii a fost faptul că în urma testelor regulamentar efectuate au reieșit 6 rezultate pozitive, nu se știe în ce masură este afectat stafful, jucatorii, personalul auxiliar, etc

În condițiile în care, conform informațiilor publice, lotul Farului este compus din minim 24 de jucatori, dintre care 4 portari, ne vine greu să credem ca toti cei șase infectați sunt jucatori, iar 4 dintre ei sunt portarii! Este evident că Farul Constanța, cu complicitatea DSP Constanța și cu aprobarea lui Ciprian Marica, se folosesc de această situație, o exploatează interpretând regulamentul după bunul plac și propriul interes: dobândirea celor 3 puncte la masa verde din culpa Universității Cluj-Napoca

Concluzie: Dacă ești prieten cu DSP-ul autohton, scapi de o deplasare grea, cheltuieli, transport, cazare, etc. primești cele 3 puncte și +3 la golaveraj! Regulamente în ton cu mizeria evidentă din fotbalul românesc!
Somăm pe cei menționați în aceste rânduri să iasă în public cu o replică la aceste fapte și acuzații susținute și asumate de noi, PELUZA ȘEPCILE ROȘII.

Somăm public FRF și orice altă instituție abilitată, să ia act de cele descrise în text și să acționeze în consecință, au scris fanii din Peluza Șepcile Roșii.

UPDATE, 1 decembrie, ora 20:00 / U Cluj și Ripensia, cluburile care au pierdut la „masa verde”, fac protest și cer schimbarea cât mai rapidă a regulamentelor. Farul și Mioveni au câștigat restanțele, deși ele erau acum echipele aflate în imposibilitatea de a juca.

„Farul Constanța a anunțat astăzi că 6 dintre componenții echipei ar fi fost testați pozitiv. FC Universitatea Cluj va uza de toate pârghiile pe care le are la dispoziție astfel încât rezultatul să fie decis pe terenul de fotbal, nu în altă parte.

Este 1 Decembrie, iar istoria de 101 ani a echipei noastre ne obligă să nu ne oprim din lupta pentru un fotbal curat.

FC Universitatea Cluj a solicitat oficial Federației Române de Fotbal reprogramarea în termen de 24 sau 48 de ore a partidei. Considerăm că meciul se poate disputa în deplină siguranță, conform regulamentelor sportive si medicale.

De asemenea, solicităm Federației modificarea de urgență a regulamentelor pentru ca asemenea cazuri să nu mai fie posibile, iar scorul final să îl stabilească jucătorii, nu conducătorii”, este comunicatul emis de U Cluj.

„Clubul Ripensia Timișoara a luat act de anularea partidei cu CS Mioveni, programată miercuri, 2 decembrie, de la ora 14:00, ca restanță din etapa a 12-a a Ligii 2. Cu ceva mai mult de 24 de ore înaintea jocului, cei care urmau să fie oaspeții Timișoarei au fost “OPRIȚI” din drum de către DSP , locul unde se “joacă” tot mai multe meciuri de Liga 2 si Liga 3. Nu si de Liga 1, pentru că acolo reprezentanții cluburilor au fost atentionați că vor pierde bani din drepturile TV.

De Ziua Națională, primul club profesionist din Romania îi urează însănătoșire grabnică fotbalului românesc, ghidat în această perioadă grea de unele reguli total greșite și inechitabile si unele decizii ale cluburilor, lipsite de fair-play, care dăunează grav asupra competiției. Ierarhia Ligii 2 trebuie să fie stabilită pe terenul de joc, nu la DSP!”, se arată într-un comunicat al Ripensiei.


UPDATE, 1 decembrie, ora 13:30 / Nu doar partida dintre U Cluj și Farul Constanța s-ar putea decide la masa verde. Și duelul Ripensia Timișoara – CS Mioveni riscă să nu se mai dispute, după ce argeșenii au descoperit cazuri de coronavirus la club. Meciul fusese deja amânat o dată, în 13 noiembrie. Chiar dacă timișorenii ar putea disputa fără probleme partida acum, ei au toate șansele să piardă la masa verde după cazurile apărute în lotul lui CS Mioveni. Asta pentru că regulamentul FRF prevede ca echipa din cauza căreia s-a amânat duelul inițial să iasă pierzătoare.


Știre inițială 1 decembrie, ora 12:59

Meciul U Cluj – Farul Constanța are șanse mari să se decidă la masa verde

Duelul dintre formația lui Ianis Zicu și „Șepcile Roșii” ar fi trebuit să se dispute pentru prima oară în data de 10 noiembrie, de la ora 19:30. Numai că majoritatea jucătorilor și a componenților staff-ului tehnic ai ardelenilor au fost izolați ca urmare a apariției unui focar de coronavirus la club.

Partida fusese reprogramată pentru miercuri, 2 decembrie, însă astăzi a apărut știrea că toți componenții delegației dobrogenilor au fost întorși din drumul spre Cluj. DSP Constanța a aflat că șase dintre jucătorii Farului au fost depistați pozitiv cu coronavirus. Așa că dobrogenii nu au mai putut merge spre Ardeal

„În urma testării periodice pentru COVID-19, 6 dintre componenții echipei noastre au fost depistați pozitiv. Clubul nostru a luat toate măsurile necesare conform protocolului sanitar în vigoare și a informat DSP Constanța și FRF despre situație.

În aceste condiții, DSP Constanța a dispus efectuarea anchetei epidemiologice și retestarea tuturor contacților cu cazurile pozitive, hotărând să nu acorde avizul favorabil pentru participarea echipei noastre la meciul cu Universitatea Cluj.

După ce au plecat în această dimineață spre Cluj, jucătorii noștri vor reveni la Constanța în cursul după-amiezii și vor urma protocolul sanitar în vigoare.

Le dorim sănătate tuturor și vă îndemnăm să respectați toate măsurile luate de autorități pentru combatarea pandemiei!”, a anunțat Farul pe site-ul oficial.

De ce are Farul șanse mari să câștige la masa verde

Chiar dacă meciul programat pentru data de 2 decembrie are șanse mari să se amâne din cauza faptului că la Farul Constanța a apărut un focar de coronavirus, alb-albaștrii ar putea câștiga partida! Asta pentru că regulamentul FRF prevede ca un duel să se poată amâna o singură dată.

În cazul în care partida nu se poate disputa nici atunci când a fost reprogramată, Comisia de Etică va lua decizia ca echipa din cauza căreia nu s-a jucat inițial meciul să îl piardă cu 0-3 la „masa verde”. Decizia nu ar fi o premieră și au mai existat cazuri în acest sezon.

Meciurile Aerostar Bacău – Viitorul Pandurii Târgu Jiu și Unirea Slobozia – CSM Slatina nu s-au putut juca la reprogramare, iar oaspeții au avut câștig de cauză la „masa verde”. Tehnicianul lui Turris, Eugen Trică, a comentat în exclusivitate pentru FANATIK situația, mai ales că și echipa sa riscă să aibă aceeași soartă.

„Puteam să amânăm și noi jocul cu Viitorul Pandurii (n.r. meciul trecut al Turrisului), dar am ales să jucăm. Nu mi se pare în regulă ceea ce se întâmplă cu regulamentul. Acesta trebuie schimbat”, a declarat Trică.

ADVERTISEMENT