Sport

Noi probleme pentru Dinamo. O firmă de securitate cere falimentul pentru o datorie de 40.000 de euro

Problemele la Dinamo par să nu se mai termine, ultima apărută pe listă este faptul că o firmă de securitate cere falimentul clubului pentru o datorie de 40.000 de euro.
23.10.2022 | 19:01
Noi probleme pentru Dinamo O firma de securitate cere falimentul pentru o datorie de 40000 de euro
Problemele la Dinamo par să nu se mai termine, ultima apărută pe listă este faptul că o firmă de securitate cere falimentul clubului pentru o datorie de 40.000 de euro. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Câinii” se află pe o pantă ascendentă în plan sportiv și după victoria cu Metaloglobus s-au apropiat de locurile de play-off în Liga 2 Casa Pariurilor.

O firmă de securitate cere falimentul clubului Dinamo

Din nefericire, Dinamo se confruntă cu tot mai multe probleme în plan administrativ și financiar. Aflată într-o situație precară cu banii, gruparea ”roș-albă” are acum de rezolvat o nouă ”bubă”. Și asta pentru că o firmă de securitate a cerut falimentul clubului.

ADVERTISEMENT

Conform gsp.ro, compania Nei – Divizia de Securitate SRL a înaintat o acțiune la Tribunalul București, iar prima înfățișare în această cauză va avea loc luni, 24 octombrie. Decizia conducătorilor firmei a venit după ce nu și-au încasat suma de 219.000 de lei, peste 40.000 de euro, dintr-un contract încheiat cu clubul din Ștefan cel Mare.

Suma pe care ”câinii” o datorează companiei vine după ce au închiriat serviciile de pază și de securitate cu ocazia derby-ului Dinamo – CSA Steaua, scor 1-2, din 9 septembrie, disputat pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Termenul limită pentru achitarea serviciilor era finalul lunii septembrie și acesta a trecut, iar cei de la NEI au deschis o acțiune la Tribunalul București. La suma totală de 219.000 de lei a fost atașată și o datorie mai veche de 21.397 de lei, conform actului depus la dispoziția judecătorilor.

În ce condiții își retrage firma de securitate plângerea

Compania Nei – Divizia de Securitate SRL a anunțat că este dispusă să retragă plângerea dacă cei de la Dinamo își vor respecta înțelegerea și vor plăti datoria, chiar dacă o parte dintre oamenii de ordine au fost răniți la derby-ul cu CSA Steaua.

ADVERTISEMENT

”Am încercat să le transmitem pe toate căile posibile să achite acea creanță. Nu au mai răspuns la telefon. Noi am avut 40 de oameni la acel derby, unii au fost răniți, dar și-au asumat cei de la firmă, nu am cerut despăgubiri de la club.

Deși oamenii noștri au încasat de la toți… Doar să achite ceea ce am convenit, contractul. Nu avem rea intenție, dacă Dinamo plătește suma, retragem imediat plângerea”, au asigurat reprezentanții firmei de securitate.

ADVERTISEMENT

Dorin Şerdean este unul dintre cei care au votat împotriva modificării planului de reorganizare. Unul dintre efectele acestei contestaţii este amânarea perioadei în care va putea fi acordată validarea noului plan de reorganizare de către judecătorul sindic. Programată iniţial pe 24 octombrie, validarea în instanţă a planului a fost mutată pentru data de 7 noiembrie.

ADVERTISEMENT
Tags: