News

Noi probleme pentru Metrorex. Un tren a fost retras din circulație după ce s-a stricat în mers

Un tren Metrorex s-a stricat, în mers, fiind nevoie de retragerea acestuia din circulație. Compania a dat asigurări că siguranța călătorilor nu a fost pusă în pericol.
21.07.2022 | 10:54
Noi probleme pentru Metrorex Un tren a fost retras din circulatie dupa ce sa stricat in mers
Un tren Metrorex s-a stricat, în mers. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Problemele companiei bucureștene continuă. După ce au rămas fără firma care efectua mentenanța a 50% dintre garnituri, bucureștenii sunt nevoiți să se dea jos din tren, în mers.

Un tren Metrorex s-a stricat, în mers

Trenul circula dinspre stația Universitate spre stația Piața Romană. Din cauza unor probleme tehnice, oamenii au fost dați jos și trenul a fost scos din circulație.

ADVERTISEMENT

Problema a fost identificată la ora 9:05, astfel că pasagerii au fost preluați de următorul tren sosit în stație.

”Astăzi, 21.07.2022, la ora 9:05, un tren care se deplasa dinspre staţia Universitate spre staţia Piaţa Romană a întâmpinat o problemă tehnică, astfel mecanicul a decis debarcarea călătorilor în staţia Universitate şi retragerea trenului în depou pentru verificări şi remediere”, a transmis Metrorex.

ADVERTISEMENT

Compania a precizat că siguranța călătorilor nu a fost pusă în pericol niciun moment.

Anunțul Metrorex vine în contextul în care trenurile ajung în stație și la interval de 18 minute, din cauza problemelor financiare ale companiei.

Datoriile de 170 de milioane de lei către firma care asigură mentenanța garniturilor de tren au lăsat Metrorex fără 50% din trenuri, astfel că oamenii stau în gară ”precum sardinele în conservă”, așa cum remarca un călător nemulțumit.

ADVERTISEMENT

Sorin Grindeanu, critici la adresa conducerii Metrorex

Ministrul transporturilor Sorin Grindeanu a avut o reacție extrem de dură la adresa conducerii Metrorex și a anunțat că vor exista concedieri în masă. Totodată, Grindeanu crede că românii nu ar trebui să subvenționeze Metrorex, o societate de care beneficiază doar bucureștenii.

”Nu mi se pare normal, cu toate că o să-i supăr pe mulți, ca din banii tuturor românilor să se subvenționeze non-stop o societate de transport din București, chiar dacă Bucureștiul și Ilfovul contribuie cu cea mai mare sumă la bugetul de stat”, a explicat Grindeanu.

ADVERTISEMENT

Totodată, modul în care Metrorex cere bani de la Guvern pentru a-și plăti datoriile cauzate de managementul prost este considerat o mare problemă de către Grindeanu.

”Știți care e cererea. Să vină la rectificare guvernul cu câteva sute de milioane, pe care să le livreze Metrorex. Asta e cererea, o să analizăm să vedem dacă e posibil sau nu acest lucru”, a explicat Grindeanu.

ADVERTISEMENT