News

Noi promisiuni de la Lia Olguța Vasilescu. Ce îi anunță fostul ministru al Muncii pe agricultori

18.05.2019 | 19:04
Noi promisiuni de la Lia Olguta Vasilescu Ce ii anunta fostul ministru al Muncii pe agricultori

Lia Olguța Vasilescu vine cu promisiuni noi. Fostul ministru al Muncii are vești excelente pentru agricultori. Unul din cele mai importante personaje din partidul aflat la guvernare spune că s-au alocat aproximativ 8 miliarde de euro subvenții pentru agricultori, iar proiectele lor de ajutorare a oamenilor de la țară nu se opresc.

Olguța Vasilescu are promisiuni uriașe pentru agricultorii români

Olguța Vasilescu a declarat că de la anul, 2020, Guvernul va dubla sprijinul financiar pentru tomate, de la 3.000 la 6.000 de euro. Banii sunt prevăzuți pentru mia de metri pătrați de solarii, asta pentru ca productivitatea să nu se oprească în cadrul iernii și să existe recolte și în intervalul mai neprietenos climatic, decembrie – mai.

Fostul ministru al Muncii spune că se vor aduce elemente tehnologice moderne în agricultură, mai multe sisteme de irigații, căci România dispune de mult teren fertil. Aceasta a mai spus că se lucrează în aceste momente la rețeaua Casei Agricole de Comerț Unirea. Aceasta se va ocupa de producțiile agricole românești în vederea procesării și depozitării și vânzării la noi, dar și în străinătate.

Fostul ministru al Muncii susține măsurile guvernamentale pentru agricultori. Sursa foto: gândul.info

Guvernul promite tehnologii moderne în agricultură

Nu este singurul lider optimist privind finalizarea anumitor proiecte demarate de guvern. Recent, la Topoloveni, și Liviu Dragnea a vorbit despre proiectele agricole actuale și cele viitoare, unul din programele de succes menționat fiind ”Roșia românească”, în care s-au înscris până acum mai mult de 18.000 de fermieri români.

“Hrană românească și dezvoltare! Acestea sunt coordonatele esențiale ale agriculturii naționale în viziunea PSD care a făcut ca România să ajungă lider european la culturi majore-porumb și floarea soarelui. În acești doi ani ai guvernării noastre, am acordat, la timp, subvenții de peste 8 miliarde de euro, am readus la viață mii de km de sisteme de irigații și am asigurat apă gratis pentru fermieri care cultiva mai mult de 1,4 milioane de hectare.

De anul viitor ne-am propus să dublăm sprijinul financiar pentru tomate, de la 3000 la 6000 de euro pentru mia de metri pătrați de solarii, pentru a acoperi si perioada de iarnă din producția internă. Extindem finanțarea și la alte legume – ardei, vinete, castraveți”, a scris Olguța Vasilescu pe Facebook.