News

Noi promisiuni de la Ministrul Transporturilor. Gara de Nord, modernizată înainte de Euro 2020

14.06.2019 | 18:15
Noi promisiuni de la Ministrul Transporturilor Gara de Nord modernizata inainte de Euro 2020

Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor  a declarat astăzi, în timpul vizitei din județul Arad că, lucrările la modernizare a Gării de Nord din București vor începe înainte de Campionatul European de Fotbal din 2020. Așadar, Gara de Nord nu se va muta așa cum se preconiza până acum, dar se va moderniza radical.

Gara de Nord va fi modernizată înainte de Euro 2020

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a deschis un subiect sensibil vineri, pe când se afla într-o vizită în județul Arad. Acesta a vorbit despre modernizarea Gării de Nord București care se va desfășura înainte de începerea Campionatului European de Fotbal de anul viitor. Gara de Nord este luată „în vizor” de peste un deceniu, unele proiecte au cerut mutarea ei, dar se pare că acum, Răzvan Cuc dorește modernizarea acesteia, dar nu se știe când vor începe lucrările de reabilitare. „Gara de Nord intră în reabilitare, sunt sume alocate, mai ales că în cursul anului viitor va fi şi Campionatul European de Fotbal Euro 2020”, a spus ministrul.

Totodată, nu se cunosc nici sumele care vor fi alocate acestui proiect amplu. Ministrul Transporturilor a afirmat că, trebuie să verifice în ce stadiul se află caietul de sarcini înainte de licitație și că, prima etapă de modernizare a Gării de Nord se va finaliza înainte de Euro 2020. „Modernizarea va fi una de amploare, dar cu siguranţă în prima parte vom face o modernizare care să se finalizeze până la începerea campionatului. Acolo trebuie regândit totul, un concept nou”, a mai declarat Răzvan Cuc.

În plus, ministrul a vorbit și despre stadiul în care se află lucrările de reabilitare la linia de cale ferată Curtici – Simeria. Răzvan Cuc a spus că nu contestă mobilizarea sau calitatea lucrărilor, însă este nemulțumit de constructorii care nu plătesc la timp subcontractorii români ”nedeclaraţi”.

Gara de Nord se va moderniza înainte de Euro 2020
Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor anunță că , lucrările de modernizare la Gara de Nord vor avea loc înainte de Euro 2020
Sursa foto: digi24.ro

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a promis că se întâlni și cu subcontractorii nedeclarați

Totodată, acesta s-a întâlnit cu reprezentanți ai asocierii de constructori care execută lucrările la linia de cale ferată Curtici – Simeria. Aceștia din urmă au susținut că nu au întârzieri, momentan sunt în grafic. Pe șantier sunt mobilizați peste 400 de oameni care lucrează ca linia de cale ferată să se finalizeze la termen. „Am început inspecţia pe loturile 2A şi 2B din coridorul IV, de la kilometrul 614. Constructorul este mobilizat, lucrează (…) calitatea lucrărilor e bună, se lucrează cu materiale bune şi cu forţă de muncă destul de mare pe aceste sectoare, aşa cum este normal, dar ei au o foarte mare problemă, şi anume plata subcontractorilor români“, a spus Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor a promis că se va întâlni și cu subcontractorii nedeclarați și a mai spus că, a purtat discuții cu firme care nu și-au încasat banii pentru lucrări având în vedere că, cel care a câștigat licitația „a luat, în 2017, avansul de peste 100 de milioane de euro de la CFR. O să am întâlnire şi cu subcontractorii nedeclaraţi, pentru că se lucrează şi cu subcontractori nedeclaraţi, şi să văd şi eu care sunt motivele întârzierilor la plată a acestor facturi. Firmele care m-au contactat sunt disperate efectiv, fiindcă intră în incapacitate de plată. Deci cât timp lucrează şi au facturi de trei – patru milioane neplătite de mai bine de 3 – 4 luni în condiţiile în care şi-au luat avansul, atunci vom avea o problemă.”, a mai spus Răzvan Cuc.