Fotbal intern

Noi reglementări în plan fotbalistic de la 1 iulie. Mingea trebuie igienizată cel puțin o dată la 15 minute

01.07.2020 | 14:00
Noi reglementari in plan fotbalistic de la 1 iulie Mingea trebuie igienizata cel putin o data la 15 minute
ADVERTISEMENT

Guvernul României a stabilit noi reglementări pentru desfăşurarea activităţii în plan fotbalistic și care sunt valabile începând de la 1 iulie.

Astfel, vor fi permise organizarea şi desfăşurarea antrenamentelor şi cantonamentelor colective în grupuri de maximum 10 persoane, pentru ligile inferioare, inclusiv de amatori.

ADVERTISEMENT

Autoritățile transmit că trebuie respectate condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii.

De la 1 iulie au intrat în vigoare noi reglementări în plan fotbalistic

Noile reglementări în plan fotbalistic care au intrat în vigoare de la 1 iulie sunt prezentate pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal. Unul dintre aspecte precizează că igienizarea mâinilor este obligatorie înainte şi după antrenament.

ADVERTISEMENT

Orice antrenament trebuie să fie precedat de o procedură de autoevaluare. Persoanele care prezintă unul sau mai multe dintre aceste simptome sau l-au prezentat în ultimele două săptămâni trebuie să urmeze procedurile descrise de autorităţile sanitare.

Deplasarea către şi de la locul de desfăşurare a antrenamentului trebuie să se facă respectând toate măsurile de protecţie dispuse de autorităţi. Materialele sportive vor fi dezinfectate cu atenţie după fiecare folosire.

ADVERTISEMENT

În timpul antrenamentului, igienizarea mâinilor se va face ori de câte ori este posibil, în momentele de pauză. Atunci când este posibil, dar cel puţin o dată la 15 minute, mingea şi/sau celelalte materiale sportive care sunt folosite de mai mult de un sportiv vor fi igienizate cu substanţe dezinfectante avizate.

Echipamentul folosit în timpul antrenamentului trebuie pus direct într-o pungă de plastic închisă ermetic, urmând ca după aceea să fie spălat/curăţat la o temperatură de minimum 80°C.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Inspectoratele Şcolare au fost informate că unităţile de învăţământ cu program sportiv suplimentar (cluburile sportive şcolare) şi cele cu program sportiv integrat (liceele şi şcolile gimnaziale cu clase cu program sportiv) îşi pot relua activitatea.

ADVERTISEMENT