News

Noi reguli în Premier League de la 1 ianuarie. Cum va afecta BREXIT fotbalul

02.12.2020 | 11:37
Noi reguli in Premier League de la 1 ianuarie Cum va afecta BREXIT fotbalul
ADVERTISEMENT

Noile reguli stabilite aseară care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2021 în Premier League, privind noile reglementări Brexit ale transferurilor vor afecta strategiile cluburilor englezești pe termen lung.

După aceste noi reguli impuse de Federația Engleză de Fotbal, e foarte probabil ca echipele să transfere mai puțini jucători, deoarece bugetele se vor micșora și ele, iar fotbaliștii tineri din străinătate nu vor mai putea ajunge în orice condiții în Premier League.

ADVERTISEMENT

Pe 31 ianuarie 2020, Marea Britanie a ieşit oficial din Uniunea Europeană, fiind apogeul mişcării Brexit-ului, iar Premier League este inevitabil afectată. Spre exemplu, FIFA permite transferurile fotbaliştilor U18 doar între ţări membre ale Uniunii Europene, iar Anglia nu va mai putea efectua mutări de acest gen începând cu 1 ianuarie 2021.

Noi reguli în Premier League din 2021. BREXIT-ul modifică iremediabil strategiile cluburilor

FANATIK prezintă toate modificările care vor deveni obligatorii de la 1 ianuarie 2021. Astfel, niciun jucător sub 18 ani nu va mai putea semna cu un club din Regatul Unit. Așadar, va fi dificil să mai avem un nou Cătălin Cîrjan sau un Vlad Dragomir la Arsenal, deoarece fotbaliștii tineri nu ar mai avea posibilitatea să ajungă la academiile cluburilor din Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, transferurile de jucători U21 sunt limitate la trei pentru fiecare fereastră disponibilă, însă niciun club nu va putea aduce mai mult de șase fotbaliști sub 21 de ani din Europa, ceea ce e o lovitură puternică mai ales pentru cluburile din Premier League.

Veștile proaste însă nu se opresc aici pentru fanii Premier League și nu numai. Managerii străini pot antrena în Marea Britanie doar dacă au antrenat deja trei ani consecutivi în ultimii cinci ani și în alte 33 de ligi de top din lume.

ADVERTISEMENT

Premier League va pierde bani grei, iar rezultatele la echipele naționale vor decide pentru fotbaliștii care vor să ajungă în Marea Britanie

Momentan, aproape 50% din încasările Premier League vin de la sponsori din afara Angliei sau a Europei, iar aceste deal-uri pot pica sau contractele ar putea să nu mai fie reînnoite. Conform Daily Telegraph, sponsorii externi au adus peste 4,65 de miliarde de lire sterline în Premier League, însă e și o parte bună pentru cluburile din Anglia, care astfel se vor putea concentra pe creșterea și promovarea jucătorilor proprii.

Prin urmare, va fi dicil să mai vedem transferuri de răsunet pentru Dennis Man și Florinel Coman, care se pare că ar fi avut oferte din Anglia. Și asta bineînțeles că e valabil și pentru Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord. Așadar, de la 1 ianuarie, orice fotbalist va avea nevoie de un permis de muncă pentru a putea evolua în Marea Britanie, la fel ca orice altă persoană care dorește să lucreze acolo. Iar pentru jucători, lucrurile vor fi și mai complicate, deoarece transferurile lor vor depinde de evoluția lor la echipele naționale, unde vor trebui să aibă cel puțin 75% meciuri jucate în ultimii doi ani, dar și multe alte condiții.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, România mai are un dezavantaj mare. Echipa națională ocupă locul 37 în clasamentul FIFA, iar dacă ar fi fost în primele 30, condițiile ar fi fost mai puțin stricte: Pentru selecţionatele clasate pe locurile 21-30, criteriul este de 60% partide jucate la naţională în ultimii doi ani și astfel, mai mulți fotbaliști români ar fi fost eligibili pentru un transfer în Marea Britanie.

ADVERTISEMENT