News

Noi reguli pentru cetățenii care ajung în Anglia: testul Covid, obligatoriu. Cine intră în carantină

08.01.2021 | 12:19
Noi reguli pentru cetatenii care ajung in Anglia testul Covid obligatoriu Cine intra in carantina
ADVERTISEMENT

Anglia intensifică măsurile de restricție împotriva noului coronavirus. Începând de săptămâna viitoare, testul Covid negativ este obligatori pentru toți cetățenii care intră în Regat.

Măsura îi vizează pe toți călătorii care sosesc în Anglia, inclusiv pe cei care locuiesc acolo. Testul prezentat trebuie efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea deplasării, a anunțat vineri guvernul britanic.

ADVERTISEMENT

Totodată, alături de testul negativ, persoanele care vin din state cu risc ridicat vizate de măsurile de carantină vor trebui să se auto-izoleze timp de zece zile.

Reguli noi pentru cetățenii care intră în Anglia: testul Covid, obligatoriu

Marea Britanie, stat care se confruntă cu cea mai neagră perioadă din pandemia de Covid-19, cu peste 50.000 de infectări pe zi și peste 1.000 de decese, intensifică măsurile de protecție sanitară.

ADVERTISEMENT

Guvernul condus de Boris Johnson a anunţat vineri că toţi cetățenii care sosesc în Anglia, inclusiv cei care locuiesc acolo, vor trebui, începând de săptămâna viitoare, să prezinte un test Covid-19 negativ efectuat în termen de 72 de ore înaintea deplasării, informează Agerpres.

Pe lângă acest test, persoanele care vin din țări cu risc ridicat vor fi nevoite să continue să se auto-izoleze timp de 10 zile, a precizat executivul de la Londra într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Această măsură are ca scop protejarea ţării “împotriva noilor tulpini de coronavirus precum cele observate în Danemarca şi Africa de Sud“.

În paralele cu această carantină, “testarea înaintea plecării va oferi o linie de apărare suplimentară, ajutându-ne să controlăm virusul pe măsură ce vom administra vaccinul în mod susţinut în următoarele câteva săptămâni”, a adăugat ministrul transporturilor Grant Shapps, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Amenzi de 500 de lire pentru cei care nu respectă regulile

Oamenii care sosesc cu trenul, feribotul sau avionul vor trebui să aibă un test negativ înainte de îmbarcare şi pot fi supuşi controlului la sosire. În cazul nerespectării acestor reglementări, există riscul unei amenzi imediate de 500 de lire sterline. Sunt prevăzute şi excepţii, în special pentru transportatorii rutieri şi copiii cu vârsta sub 11 ani.

La sfârşitul lunii decembrie, autorităţile britanice au restricţionat sosirile din Africa de Sud, unde a fost identificată o nouă variantă a coronavirusului.

Aproape 80.000 de decese în Marea Britanie

Confruntată cu un focar de contaminări atribuit unei variante a virusului, Marea Britanie este ţara europeană cu cel mai mare număr al deceselor provocate de COVID-19. Peste 78.500 de decese s-au produs în termen de 28 de zile de la un test pozitiv.

În ultimele zile, Londra a raportat record după record în ceea ce privește totalul de infectări zilnice. Cele mai multe îmbolnăviri din pandemie s-au raportat pe 6 ianuarie, când 62.322 de cazuri noi.

ADVERTISEMENT