Noi reguli pentru înmormântare! Mortul trebuie îngropat în cel mult 36 de ore! Ce amenzi poate primi familia răposatului!

Guvernul schimbă reguli milenare ale neamului românesc! De luna aceasta, mortul nu mai are voie să fie jelit timp de trei zile. În caz contrar, urmaşii defunctului vor plăti o amendă...
28.09.2017 | 00:04
Noi reguli pentru inmormantare Mortul trebuie ingropat in cel mult 36 de ore Ce amenzi poate primi familia raposatului
ADVERTISEMENT

Guvernul schimbă reguli milenare ale neamului românesc! De luna aceasta, mortul nu mai are voie să fie jelit timp de trei zile. În caz contrar, urmaşii defunctului vor plăti o amendă usturătoare! De luna aceasta a intrat în vigoare o lege a Guvernului Cioloş adoptată pe data de 23 noiembrie 2016,  care care va stârni multe controverse. Din strămoşi românul ţine mortul  trei zile pentru a-l jeli, dar, conform noii legi, dacă nu e dus la groapă în 36 de ore, familia răposatului riscă o amendă de până la  10.000 de lei.

“Sincer să fiu, n-am auzit până acum ca cineva să înhumeze decedatul în 36 de ore. Cred că o persoană de la Ministerul Sănătăţii a pus cifra greşit. Pentru că este, practic, imposibil. Termenul ar putea expira în toiul nopţii”, a explicat Sebastian Cocoş, preşedintele Asociaţiei Funerare din România. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA B pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

ADVERTISEMENT

Noile reguli de înmormântare, urmărite atent de poliţişti

”Medicii de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) se ocupă de controale, împreună cu poliţiştii. Toate familiile sunt obligate să încheie contract cu o firmă de pompe funebre, iar noi, pe baza certificatului de deces, stabilim ziua şi data morţii. Şi în funcţie de asta şi când are loc înmormântarea”, a completat acesta, potrivit ortodoxinfo.ro

Se spune că „unde-i lege nu-i tocmeală”, aşa că românii trebuie să respecte noile reglementări, dacă nu doresc să primească amenda destul consistentă. Firmele de pompe funebre au şi ele de pierdut de pe urma acestei legi, deoarece familia mortului va plăti mai puţin pentru ţinerea lui la capelă.

ADVERTISEMENT