News

Noi restricţii de la 1 august în România? Ludovic Orban, anunţ ferm despre modificarea programului teraselor

28.07.2020 | 12:30
Noi restrictii de la 1 august in Romania Ludovic Orban anunt ferm despre modificarea programului teraselor
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban a anunțat, marți, că autoritățile iau în calcul restrângerea programului teraselor și cluburilor, însă măsura nu va viza întregul teritoriu național.

Singurele discuții sunt legate de limitarea programului la cluburi și terase, dar numai în anumite zone unde e gradul de răspândire mai mare, deci nu la nivel național”, a declarat Ludovic Orban înaintea ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență care va avea loc astăzi.

ADVERTISEMENT

CNSSU va modifica și regulile legate de distanțarea fizică pe plaje, astfel încât aceasta să fie respectată chiar dacă este vorba de persoane care aparțin aceleiași familii.

Şi pe plaje există un risc epidemiologic mare. Acolo, propunerea colegilor specialişti este să se elimine acea excepţie legată de persoane care aparţin aceleiaşi familii şi să fie regula de distanţare aplicată tuturor, cu excepţia copiilor, evident, că, dacă ai copii, se vede, se cunoaşte”, a mai spus Orban.

ADVERTISEMENT

Program restrâns la terase și reguli mai stricte pe plajă

Șeful Guvernului a anunțat încă de ieri că asemenea măsuri restrictive sunt luate în calcul de către autorități fiin vorba îndeosebi de limitarea programului teraselor de pe litoral.

Limitarea programului în cluburi, pe terase. Putem impune respectarea regulilor de distanțare. Este greu de identificat dacă un grup de persoane fac parte dintr-o singura familie sau nu. Astfel vom impune măsuri de distanțare pentru toate persoanele. Am avut discuții cu mai multi prefecți care mi-au spus ca exista locuri în aer, în piețe, pe faleza, unde este risc de infectare”, spunea premierul.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost influențată de semnalele venite dim teritoriu, legate de faptul că regulile de prevenire a infectării cu coronavirus sunt frecvent încălcate. Astfel, doar în urma unui val de controale făcute pe 25 iulie, peste 2.800 de amenzi în valoare totală de 661.000 de lei.

De asemenea, presa a relatat încălcări flagrante ale regulilor, precum sârba încinsă de către zeci de oameni în fața unei terase din Eforie Nord, iar în localitatea Deta, câteva zeci de persoane au participat la o petrecere la o terasă aflată chiar lânggă primărie.

ADVERTISEMENT