ADVERTISEMENT
News

Noi restricții dure în Franța, după incidentele de Anul Nou. Ce au decis autoritățile

Autor: Flaviu Popa | 01.01.2021 | 22:25
Noi restricții dure în Franța, după incidentele de Anul Nou. Ce au decis autoritățile
Oamenii nu mai pot ieși din casă după ora 18:00. Foto: Hepta

Franța a anunțat noi restricții de circulație, după ce peste 2.000 de oameni au participat la o petrecere ilegală de Revelion.

ADVERTISEMENT

Mai mult, aceștia au devenit agresivi și au agresat forțele de ordine, astfel că autoritățile au decis să impună noi reguli extrem de stricte.

Nu mai puțin de 15 zone ale Franței vor fi afectate de aceste noi restricții, după incidentele din noaptea de Anul Nou.

ADVERTISEMENT

Noi restricții în Franța, în urma incidentelor de Revelion

Cele 15 departamente afectate sunt Hautes-Alpes, Alpes-Maritimes, Ardennes, Doubs, Jura, Marne, Haute-Marne, Meurthe-et-Moselle, Meuse, Haute-Saône, Vosges, Territoire-de-Belfort, Moselle, Nièvre şi Saône-et-Loire, unde oamenii vor avea interzis să iasă din case în intervalul orar 18:00 – 06:00. Mai mult, în restul țării se aplică interdicția de a ieși din casă după ora 20:00.

Scandal la o petrecere cu 2000 de oameni de Revelion

Deși autoritățile franceze au fost destul de clare și au interzis toate adunările publice de Revelion, în localitatea Lieuron peste 2.500 de tineri francezi și străini au organizat o petrecere ilegală.

ADVERTISEMENT

În momentul în care jandarmii au venit să îi disperseze, mulți au devenit violenți au vandalizat inclusiv o mașină a forțelor de ordine.

Trei jandarmi au fost răniți, iar un vehicul al Jandarmeriei a fost incendiat, moment în care au fost solicitate întăriri din partea poliției.

ADVERTISEMENT

Franța a raportat aproape 20.000 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 pe 31 decembrie, cu mult peste ținta de 5.000 de cazuri dorită de guvern. Cu toate aceastea, măsurile de protecție par să dea roade, cele 19.927 de cazuri fiind o scădere față de 26.457 consemnate cu o zi înainte.

Peste 100.000 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați în Franța în noaptea de Revelion dar, în ciuda avertismentelor ferme ale ministrului de interne Gérald Darmanin, că petrecerile și adunările publice nu vor fi tolerate, au fost raportate mai multe astfel de evenimente ilegale.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!