News

Noi restricţii în Bucureşti: se închid restaurantele, barurile, teatrele şi cinematografele

06.10.2020 | 18:35
Noi restrictii in Bucuresti se inchid restaurantele barurile teatrele si cinematografele
ADVERTISEMENT

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a decis închiderea în interior a restaurantelor și barurilor din Capitală.

Măsura intră în vigoare de miercuri, 7 octombrie, și include teatrele, cinematografele și sălile de evenimente.

ADVERTISEMENT

Masca va fi obligatorie în jurul școlilor, a afirmat prefectul Gheorghe Cojanu. Restricțiile vor fi revizuite peste o săptămână. În ultimele 14 zile rata de incidență a fost de 1,86 în București.

Restricții în București: Se închid la interior restaurantele

”În afară, în exterior nu s-a interzis nimic, dar în interior interzicându-se absolut tot – comercializare, servire, produse alimentare, preparate, băuturi alcoolice, este implicit că vor putea fi nunţi şi botezuri. Exact. Şi sălile, saloanele de evenimente intră la aceeaşi categorie. Fac precizarea că în momentul în care rata de incidenţă scade sub 1,5 la mie, iar această rată de incidenţă ne este comunicată săptămânal, CMBSU se va reuni de îndată şi va dispune reluarea tuturor activităţilor care au fost restricţionate pentru o perioadă, sperăm noi, nu mare. De mâine vor intra în vigoare aceste măsuri. Imediat. 7 zile cel puţin vor rămâne închise,” a declarat Gheorghe Cojanu.

ADVERTISEMENT

Prefectul Capitalei a precizat că activitatea cu publicul a operatorilor economici (restaurante și cafenele) nu este permisă în București.

Se va face totuși o excepție pentru unitățile de cazare (hotel, pensiune). Aici va fi permisă servirea în interior numai pentru cei cazați.

ADVERTISEMENT

În plus se vor intensifica controalele în târguri, piețe, transport în comun și în apropierea unităților școlare.

Angajații afectați de restrângerea activității economice (HoReCa și spectacole) vor beneficia de măsuri de sprijin, a precizat prefectul.

ADVERTISEMENT

”Nu vor putea fi botezuri, nunți.(…)Teatrele se vor închide, de mâine, și cinematografe și spectacole, tot.” – Gheorghe Cojanu.

DSP Bucureşti a transmisese luni către prefect o serie de recomandări. Situația scăpase de sub control în ultima perioadă. Bucureștiul a avut o explozie de cazuri de COVID-19.
Recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti către CMBSU au fost:
  • Interzicerea organizării evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente.
  •  Interzicerea organizării de evenimente private în restaurante şi cafenele, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 50 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare fizică.
  • Obligativitatea purtării măştii de protecţie în jurul unităţilor de învăţământ, pe o distanţă de 100 de metri.
  • Interzicerea activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se permit prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
  • Interzicerea organizării şi desfăşurării de procesiuni religioase în spaţii deschise precum şi staţionarea în apropierea lăcaşelor de cult.
  • Intensificarea acţiunilor de control în transportul în comun, pieţe, târguri, piscine interioare.
ADVERTISEMENT
Tags: