News

Noi restricții în Ilfov: închiderea restaurantelor, telemuncă sau mască obligatorie în apropierea școlilor

06.10.2020 | 15:13
Noi restrictii in Ilfov inchiderea restaurantelor telemunca sau masca obligatorie in apropierea scolilor
ADVERTISEMENT

Bilanțul cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2 crește pe zi ce trece și atârnă tot mai greu pe umerii medicilor, în condițiile în care spitalele din întreaga țară au atins de multă vreme capacitatea maximă, inclusiv în secțiile de terapie intensivă, unde sunt internați pacienți cu forme grave.

Doar în ultimele 24 de ore au fost raportate 2.121 de infectări, un nou record negativ stabilit de la debutul epidemiei, precum și 73 de decese ale unor pacienți internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că situația se înrăutățește pe zi ce trece, Direcția de Sănătate Publică Ilfov, județ în care sunt 43 de cazuri confirmate în intervalul 05.10.2020 (10:00) – 06.10.2020 (10:00) și 3.646 din 26 februarie, când s-a declanșat epidemia, propune o serie de restricții printre care se numără închiderea restaurantelor și obligativitatea purtării măștii de protecție la mai puțin de 100 de metri de școală.

DSP Ilfov propune noi restricții pentru limitarea răspândirii noului coronavirus

Potrivit edupedu.ro, propunerile  se bazează pe ratele incidenței cumulate de îmbolnăvire cu coronavirus din ultimele 14 zile, care depășește 1,5 cazuri la mia de locuitori și vizează adoptarea următoarelor măsuri:

ADVERTISEMENT
  • interzicerea organizării evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente;
  • interzicerea desfășurării de evenimente private în restaurante și cafenele cu mai mult de 50 de persoane;
  • obligativitatea purtării măștii de protecție în apropierea școlilor, la mai puțin de 100 de metri;
  • închiderea barurilor, restaurantelor și a cafenelelor;
  • interzicerea organizării și desfășurării procesiunilor religioase în spațiu deschis;
  • intensificarea acțiunilor de control în transportul public, piețe, târguri și piscine interioare;
  • toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici care își desfășoară activitatea în aceste localități au obligația analizării modului de desfășurare a activității în vederea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil se recomandă decalarea programului de lucru.

Raed Arafat și Nelu Tătaru au anunțat măsuri similare

Măsurile care vor fi analizate în mod deosebit, dar nu numai: purtarea măștii în spații închise și deschise, în mod deosebit spații publice aglomerate. Carantinarea localităților care depășesc 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

ADVERTISEMENT

Interzicerea evenimentelor precum nunți și botezuri în localitățile cu peste 1,5 cazuri/mia de locuitori. Este în analiză posibilitatea închiderii/suspendării agenților care nu respectă recomandările.

Toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici care își desfășoară activitatea în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare decât 1,5 la mia de locuitori au obligația analizării modului de desfășurare a activității în vederea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu sau telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil se recomandă decalarea programului de lucru”, a declarat șeful DSU în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o luni seară, alături de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT