News

Noi restricții în Marea Britanie! Autoritățile au făcut anunțul: „Este singura soluție”. Care sunt regiunile afectate

17.09.2020 | 15:04
Noi restricții în Marea Britanie! Autoritățile au făcut anunțul: „Este singura soluție”. Care sunt regiunile afectate
Anglia se confruntă cu o etapă critică în lupta cu pandemia. Sursa foto: Shutterstock
ADVERTISEMENT

Îngrijorate de bilanțul tot mai mare al infectărilor cu noul coronavirus, autoritățile din Regatul Unit al Marii Britanii au anunțat noi restricții. Acestea vor intra în vigoare chiar de vineri, 18 septembrie și vizează, pentru început, regiunile nord-estice.

Printre măsurile adoptate se numără interzicerea contactului dintre persoanele care nu fac parte din aceeași familie, precum și reducerea programului de funcționare al tuturor barurilor, pub-urilor și restaurantelor.

ADVERTISEMENT

Patronii au fost deja înștiințați că nu vor mai avea voie să țină locațiile deschise după ora 22:00. Potrivit ministrului Sănătății, este singura modalitate pentru a împiedica o „blocare totală” a statului. De asemenea, președintele Consiliului din Newcastle, Nick Forbes, a pus întreaga situație pe seama lipsei testelor.

Marea Britanie impune noi restricții în regiunile puternic afectate de răspândirea coronavirusului

Este mai bine să introducem acum măsuri care să evite o blocare totală, chiar dacă aceasta va însemna câteva restricții în plus pe parcursul următoarelor săptămâni. Doar așa vom putea limita răspândirea virusului”, a declarat Nick Forbes.

ADVERTISEMENT

Concret, restricțiile se vor aplica în Newcastle, Northumberland, North Tyneside, South Tyneside, Gateshead, County Durham și Sunderland. Aceste regiuni se confruntă cu o creștere alarmantă a cazurilor de îmbolnăvire.

Dacă situația va fi la fel de gravă și în următoarea perioadă, autoritățile nu exclud noi măsuri precum interzicerea călătoriilor de vacanță și a participării la competiții sportive. Din Bolton, orașul cu cea mai mare rată de infecție la nivelul statului, vin critici dure la adresa lui Boris Johnson.

Oficialii îi reproșează premierului că nu a avut în vedere suplimentarea numărului de teste, în condițiile în care cererea a crescut exponențial. În momentul de față se prelucrează, conform datelor oficiale, 100.000 de teste pe zi.

ADVERTISEMENT

Boris Johnson nici nu se gândește ca Marea Britanie să intre din nou în lockdown: „Ar fi cea mai mare greșeală”

Chestionat în privința unui nou lockdown în Marea Britanie, premierul Boris Johnson a avut un răspuns categoric: „Nu vreau un al doilea blocaj național. Cred că ar fi complet greșit pentru această țară și vom face tot ce ne stă în putință pentru a îl preveni.

Ne putem permite? Mă îndoiesc foarte mult că consecințele financiare ar fi altele decât dezastruoase”, le-a transmis acesta jurnaliștilor prezenți la conferința de presă de miercuri.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri