News

Noi restricții, pregătite de Guvern! Accesul la nunți, botezuri și alte evenimente, doar cu certificat de vaccinare

Autoritățile pregătesc noi restricții anti-Covid-19. La nunți, concerte și botezuri oamenii vor putea intra doar cu certificat de vaccinare
13.09.2021 | 17:04
Noi restrictii pregatite de Guvern Accesul la nunti botezuri si alte evenimente doar cu certificat de vaccinare
ADVERTISEMENT

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va discuta implementarea unor noi restricții pentru prevenirea infectărilor cu Covid-19. Ședința va avea loc la 16 septembrie.

Accesul la nunți și botezuri ar putea să se facă doar pe baza certificatului de vaccinare în localităţile în care rata de incidenţă depăşeşte 3 la mia de locuitori. Același lucru s-ar putea întâmpla și în cazul evenimentelor sportive și al concertelor, scrie România TV.

ADVERTISEMENT

Noi restricții, pregătite de Guvern! Accesul la nunți, botezuri și alte evenimente, doar cu certificat de vaccinare

Potrivit unor surse guvernamentale, citate de publicația menționată anterior, CNSU pregătește noi măsuri restrictive pentru localitățile unde rata de infectare depășește 3 la mie.

Astfel, accesul la evenimentele publice, nunți, botezuri, înmormântări, concerte sau evenimente sportive s-ar putea face doar în baza certificatului digital de vaccinare împotriva SARS – CoV – 2.

ADVERTISEMENT

Și premierul Florin Cîțu a spus că asemenea măsuri ar trebui luate. El a mai precizat și că numărul paturilor din secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă trebuie suplimentat.

Florin Cîțu vrea folosirea certificatului digital

Declarațiile au fost făcute duminică, 12 septembrie, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii şi cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică pe tema pregătirii începerii anului şcolar

ADVERTISEMENT

„Sunt nunţi programate în perioada următoare în zone unde deja se vede că ajungem la 3 la mie. Propunerea mea este (…) şi aş vrea să ne asigurăm că aceste nunţi nu sunt anulate”, a spus el.

„Ar trebui să folosim certificatul verde pentru aceste nunţi, dacă se poate, că oamenii nu mai pot să-şi modifice data de la o săptămână la alta şi atunci aş propune ca pentru nunţile care sunt deja programate şi sunt în zone unde incidenţa creşte să folosim certificatul verde. (…) Pentru nunţi aş propune certificatul verde şi aş vrea să văd dacă, din punctul vostru de vedere, aceasta este o soluţie,” a adăugat.

ADVERTISEMENT

Cum arată valul patru al pandemiei în România

În ultima vreme, sunt motive de îngrijorare cu privire la modul în care valul patru al pandemiei evoluează în țara noastră. Numărul infectărilor este din ce în ce mai crescut.

Nici din spitale nu vin vești bune. Numărul oamenilor care au nevoie de ajutor medical după contactarea virusului este din ce în ce mai mare.

Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă sunt și ele aglomerate, iar decesele cauzate de virus sunt mai numeroase pe zi ce trece.

ADVERTISEMENT