News

Noi schimbări la Evaluarea Națională 2021. Sorin Cîmpeanu a explicat cum se va desfăşura examenul

Noi schimbări pentru elevii care susțin Evaluarea Națională în acest an. Sorin Cîmpeanu a explicat cum se va desfășura examentul.
09.06.2021 | 17:27
Noi schimbari la Evaluarea Nationala 2021 Sorin Cimpeanu a explicat cum se va desfasura examenul
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației a precizat că sunt câteva schimbări în modul în care se va desfășura evamenul în acest an. Acesta a declarat că a fost asigurat un timp suplimentar.

Totodată, demnitarul a subliniat că s-au rezolvat unele probleme mai vechi ale acestui examen. Sorin Câmpeanu s-a declarat optimist cu privire la rezultatele ce vor fi obținute de elevi.

ADVERTISEMENT

Noi schimbări la Evaluarea Națională 2021. Sorin Cîmpeanu a explicat cum se va desfăşura examenul

Într-o intervenție telefonică la Aleph News, Sorin Cîmpeanu a explicat că sunt schimbări în ceea ce privește examenul de Evaluare Națională: „sunt câteva elemente care fac diferența. În primul rând, am făcut totul ca elevul să se poată concetra pe fond, și nu pe formă”.

„Din punct de vedere epidemiologic, am decis organizarea în centre de examen mici, pentru a nu crea aglomerații. De regulă, elevii dau examen la ei în școală,” a adăugat ministrul Educației.

ADVERTISEMENT

„Am asigurat 15 minute suplimentar, pentru completarea datelor suplimentare și, de asemenea, am soluționat o problemă mai veche a acestui examen de Evaluare Națională: pe figurile geometrice, elevii pot face contrucții, fără să fie considerate semne particulare,” a explicat demnitarul.

„De asemenea, la limba și literatura română, pot sublinia pe textele date. Nu se consideră semne,” a mai spus acesta.

ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu, optimist cu privire la rezultatele elevilor

Sorin Cîmpeanu s-a declarat optimist cu privire la rata de promovabilitate. El a explicat că se depun toate eforturile pentru o cât mai bună organizare.

Ministrul Educației a reamintit că rezultatele obținute la simularea examenului au fost îmbucurătoare, peste 65% au reușit să promoveze.

ADVERTISEMENT

Evaluarea Națională va începe în data de 22 iunie cu proba scrisă la limba și literatura română. La data de 24 iunie elevii vor susține proba la  matematică, iar la 25 iunie va fi examenul la limba și literatura maternă.

Rezultatele finale urmează să fie afișate în data de 4 iulie. Etapa de depunere și soluționare a contestațiilor va avea loc între 29 iunie și 4 iulie.

În acest an va exista o sesiune specială pentru Evaluarea Națională. Ea va începe în data de 28 iunie, imediat după finalul primei sesiuni de evaluare, iar problele scrise vor fi în datele de 5, 6 și 7 iulie. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 12 iulie.

ADVERTISEMENT