Sporturi

Noi schimbări la Facebook, de săptămâna viitoare! Aceste postări vor fi interzise

28.03.2019 | 11:28

Compania Facebook anunță schimbări importante pe platformele sale, inclusiv Instagram, de săptămâna viitoare. Vor fi interzise postările prin care se susțin „naționalismul alb” și „separatismul alb”.

Noi schimbări la Facebook, de săptămâna viitoare! Explicațiile companiei

Până acum, reprezentanții Facebook au precizat că se gândeau „la concepte de naţionalism sau separatism în sens mai larg, precum mândria de a fi american şi separatismul basc, care sunt părţi foarte importante ale identităţii oamenilor”.

„În ultimele trei luni, discuţiile noastre cu membri ai societăţii civile şi universitari care sunt experţi în relaţii interrasiale din întreaga lume au confirmat că naţionalismul alb şi separatismul alb nu pot fi separate cu adevărat de doctrina supremaţiei albilor şi de grupurile organizate care promovează ura”, au spus oficialii Facebook, într-un comunicat.

Noi schimbări la Facebook, de săptămâna viitoare!
Noi schimbări la Facebook, de săptămâna viitoare!

Reguli noi privind toleranța pe rețelele de socializare

„De acum înainte, oamenii vor avea în continuare dreptul să-şi arate mândria faţă de moştenirea lor etnică, dar nu noi vom mai tolera apologia sau susţinerea faţă de naţionalismul alb şi separatismul alb”, se mai arată în comunicatul Facebook.

Aceste decizii vin la scurt timp după masacrul din orașul neozeelandez Christchurch, unde atacatorul a făcut live pe Facebook în timp ce ucidea zeci de oameni. Compania Facebook a eliminat cu întârziere înregistrarea video, motiv pentru care și-a atras un val de critici. De altfel, premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a salutat decizia Facebook, care va intra în vigoare săptămâna viitoare. „Aceste categorii ar trebui să fie considerate discursuri motivate de ură. Este un lucru pozitiv că s-au făcut clarificăni acum, la scurt timp după atacul din Christchurch”, a declarat ea, potrivit Mediafax.

„Doresc să arăt invadatorilor că teritoriul nostru nu va fi niciodată al lor, ţările noastre sunt ale noastre, iar cât timp va exista un bărbat alb, ei nu ne vor cuceri niciodată şi nu ne vor înlocui popoarele”, a spus atacatorul Brenton Tarrant, într-un comunicat.