News

Noi schimbări pentru elevi. Numărul de ore la unele materii, redus. Anunț de la Guvern

09.08.2019 | 11:29
Noi schimbari pentru elevi Numarul de ore la unele materii redus Anunt de la Guvern

Noi schimbări sunt anunțate pentru elevi și nu de către ministrul Educației, ci, culmea, de către ministrul de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici. Numărul de ore la unele materii va fi redus, anunță guvernul, fără să precizeze despre ce discipline este vorba. Până la urmă, școala va începe așa cum era stabilit inițial, pe 9 septembrie.

Teodorovici anunță schimbări pentru elevi, în locul ministrului Educației

Teodorovici a spus că numărul de ore la anumite materii ar trebui redus pentru că îi împovărează pe elevi. Nu a vrut să spună care sunt acele discipline, probabil pentru că nu e de competența sa, deși a vorbit despre problemele din sistemul de învățământ deși el este ministru la… Finanțe.

„Putem agrea să reducem (numărul de ore n.r.), ceea ce și părinții și elevii și cred că și Ministerul Educației își doresc, ca numărul de ore pe anumite materii care nu se justifică… Să nu mai încărcăm elevii atât de mult. Cumva se dorește acest lucru cu adevărat?”, a spus Teodorovici, scrie hotnews.ro.

elevi
Școala va începe, până la urmă, pe 9 septembrie. Sursa foto: a1.ro

Sindicaliștii vor implementarea modelului finlandez

Un lider sindical, la întâlnirea cu Teodorovici și ceilalți oameni din guvern, a spus că România ar sta mai bine la capitolul educație dacă ar implementa sistemul finlandez, britanic ori pe cel maghiar. „Credeți că nu mi-aș dori și eu sistemul ăla finlandez sau din Marea Britanie? În Ungaria știți câte cadre didactice sunt la clasele primare? Două: cadrul didactic care predă efectiv și cadrul didactic ajutător! Întrebăm ceea ce este la noi în sistemul de învățământ? Poate vedem ce se întâmplă în sistemele occidentale, da? Clasele unde sunt elevi buni, pot să aibă 30 de copii, dar acolo unde am elevi cu probleme, pot să fie și 5 și 6, ca să pot să le acord atenția necesară. La noi venim cu finanțarea per capita”, susține un sindicalist.

Tags: