Fotbal intern

Convocarea lui Neagu, înţepătură pentru Reghe!

Transferul lui Ionuţ Neagu, mijlocaşul adus la Steaua de la Oţelul Galaţi, încă reprezintă un motiv de dispută între Laurenţiu Reghecampf şi impresarii jucătorului, fraţii Victor şi Ioan...
07.09.2013 | 20:42
Convocarea lui Neagu intepatura pentru Reghe
ADVERTISEMENT

Transferul lui Ionuţ Neagu, mijlocaşul adus la Steaua de la Oţelul Galaţi, încă reprezintă un motiv de dispută între Laurenţiu Reghecampf şi impresarii jucătorului, fraţii Victor şi Ioan Becali. La cîteva zile distanţă de la “săgeţile” verbale dintre cele două părţi, convocarea lui Neagu la naţională, în miez de noapte, între cele două jocuri oficiale, aduce pe tapet un nou motiv de iritare între părţile implicate.

Neagu a cedat fizic la primul antrenament la Steaua!

Şi asta deoarece, în urmă cu două zile, ex-gălăţeanul a fost primul care a cedat la antrenamentele lui Thomas Neubert, ceilalţi fotbalişti neconvocaţi la loturile naţionale rămînînd uimiţi de slăbiciunile evidente ale mijlocaşului. “Joi a fost programat antrenament fizic, iar la unul din exerciţii jucătorii alergau cu o minge medicinală în braţe, pentru ca apoi să tragă, prin nişte corzi prinse de corp, nişte «săniuţe» de circa 25 de kilograme pe o distanţă prestabilită! Lui Neagu i s-a făcut rău după două ture, în timp ce colegii lui, obişnuiţi cu pregătirea fizică făcută de Thomas la Steaua, şi-au continuat treaba. Reghe ştia că nu e pregătit, tocmai de asta spera ca în această pauză competiţională să se ocupe de carenţele fizice ale fotbalistului. Însă, subit, a venit convocarea lui, deşi nu reprezintă o soluţie nici măcar de luat în calcul pentru partida cu Turcia”, au dezvăluit, pentru FANATIK, surse din cadrul lotului “roş-albastru”.

ADVERTISEMENT

Trecutul lui Neagu sub “tricolor” nu susţine convocarea!

Cert este că suspendarea lui Bourceanu îl obligă pe Victor Piţurcă să îl înlocuiască pe stelist cu un nou închizător, varianta convocării lui Neagu părînd, la prima vedere, obiectivă din moment ce acesta tocmai s-a transferat la Steaua, chiar dacă are în lot, convocaţi de la prima strigare, pe Hoban şi Dragoş Grigore! Însă, minutele jucate pentru selecţionata României şi trecutul mijlocaşului în tricoul naţionalei nu susţin convocarea lui Neagu. Concret, prezenţa relativ recentă a lui Ionuţ Neagu sub comanda lui Piţurcă a consemnat o singură repriză jucată de închizător, în amicalul cu reprezentativa Poloniei, gălăţeanul fiind schimbat la pauză, cînd scorul era 1-4! Mai mult, Neagu nu a evoluat deloc nici măcar în amicalul contra Slovaciei, din 14 august, cînd proaspătul stelist a rămas pe banca de rezervă, chiar dacă selecţionerul făcuse şase modificări pe parcursul meciului!  “Piţi nu are cum să conteze pe Neagu într-un joc de o asemenea importanţă! L-a luat la lot pentru acomodare”, au precizat surse apropiate naţionalei pentru FANATIK, variantă pe care a confirmat-o, astăzi, inclusiv Emeric Ienei, într-o declaraţie dată la Liga de Weekend, de la Sport Total FM.

Cu atît mai mult cu cît Neagu este la un nivel fizic inacceptabil şi este greu de crezut că noul stelist ar putea evolua, indiferent de minute, într-un joc decisiv de calificare pentru echipa naţională, aşa cum este disputa de marţi, cu Turcia!

ADVERTISEMENT

Practic, prin convocarea lui Neagu, Piţi a împuşcat 2 iepuri: l-a înţepat, împreună cu bunii săi prieteni, fraţii Becali, pe Reghecampf, luînd la lot un jucător nedorit de antrenor la Steaua şi pentru a-i oferi încredere lui Neagu, pentru viitor.