News

Noi simptome ale coronavirusului, adăugate de specialişti pe lista celor deja cunoscute. Cum ne dăm seama că suntem infectaţi

30.04.2020 | 20:43
Noi simptome ale coronavirusului adaugate de specialisti pe lista celor deja cunoscute Cum ne dam seama ca suntem infectati
ADVERTISEMENT

Cercetătorii americani au descoperit noi simptome date de coronavirus, pe listă fiind trecute acum și frisoanele sau durerile de cap.

S-au descoperit noi simptome date de coronavirus

Conform sciencealert.com, Centrul american pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) a adăugat șase noi simptome pe lista celor deja cunoscute care semnalează apariția coronavirusului în corp.

ADVERTISEMENT

Cele șase noi simptome introduse pe listă sunt frisoanele, tremur repetat din cauza frisoanelor, dureri musculare, dureri de cap, dureri de gât și pierderea mirosului sau a gustului.

Oficialii CDC au avertizat populația că trebuie să solicite asistență medicală dacă sunt semne clare că există o posibilă infecție cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Un alt simptom ar putea fi o colorare în albastru sau roșu a degetelor de la picioare

Printre cele mai clare simptome de infectare cu cronavirus se află problemele de respirație, dureri persistente sau presiune în piept, confuzie sau incapacitatea de a sta prea mult timp treaz.

Oficialii americani precizează că virusul SARS-CoV-2 se poate răspândi asimptomatic, ceea ce înseamnă că un anumit procent din populație transportă virusul fără să știe acest lucru.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii cred că acest număr variază între 25 și 50%, ceea ce explică o mare parte a răspândirii globale rapide a bolii. Un alt simptom cercetat în acest moment este o colorare în albastru sau roșu a degetelor de la picioare.

Un studiu publicat recent indică faptul că două tipuri de celule din mucoasa nazală reprezintă cea mai ușoară cale de acces prin care COVID-19 poate pătrunde în organismul uman.

ADVERTISEMENT

La început, medicii știau cu siguranță că noul coronavirus care provoacă Covid-19 afectează plămânii. Între timp, specialiștii au determinat că boala afectează mai multe organe, de la inimă la rinichi, ochi sau creier.

ADVERTISEMENT